Burgemeester in Bermuda ziet wel iets in coffeeshops zoals in Amsterdam

Coffeeshops zoals we die in Nederland kennen zouden 'een lucratieve bron van inkomsten zijn' gaf de burgemeester van St. George op Bermuda aan.

0
Bermuda
- Advertentie -

De burgemeester van St. George op het eiland Bermuda heeft eerder deze maand aangegeven dat, mocht Bermuda alsnog het groene licht krijgen om cannabis te legaliseren, hij coffeeshops zoals we die in Nederland kennen ‘een lucratieve bron van inkomsten zouden zijn voor het gebied’.

Mogelijk coffeeshops in Bermuda in de toekomst

De burgemeester stelde ook voor om land te verhuren aan cannabistelers, zodat ze “hun spullen naar de markt konden brengen”. Verder gaf hij aan dat St. George klaar was om te proberen financieel te profiteren van elke versoepeling van de drugswetgeving.

Hij zei dat de Corporation of St George al had onderzocht hoe geld verdiend kon worden aan een wetswijziging met betrekking tot het gebruik en de teelt van cannabis.

Op de vraag of hij de Cannabis Licensing Bill steunt, zei de burgemeester tegen The Royal Gazette: “Vanuit een inkomstengenererend perspectief zie ik het potentieel ervan, en ik zie het niet als een nadeel.”

“Toen we er met de de Corporation of St George voor het eerst over begonnen te praten, hebben we eigenlijk een resolutie aangenomen dat zodra het legaal wordt, we de inkomstenmogelijkheden daarbinnen zouden onderzoeken.”

Britse overheid hield cannabis legalisatie tegen op Bermuda, maar ze geven niet op

Of het echter zo ver gaat komen op korte termijn is nog maar zeer de vraag. De Britse overheid heeft namelijk in september vorig jaar de wensen geblokkeerd van Bermuda om over te gaan tot de legalisering en regulering van cannabis.

“De regering van Bermuda is van plan dit initiatief voort te zetten(…)”

Het Verenigd Koninkrijk zei dat het geen toestemming kon geven op basis van zijn interpretatie van internationale verdragen die lidstaten verbieden cannabis te legaliseren om redenen die verder gaan dan medisch of wetenschappelijk gebruik.

Toch heeft Bermuda nog niet opgegeven. Zo gaf Kathy Lynn Simmons, de procureur-generaal, aan dat de regering vasthoudt aan haar beleidstoezegging om cannabis te legaliseren: “De regering van Bermuda is van plan dit initiatief voort te zetten, binnen de volledige reikwijdte van haar grondwettelijke bevoegdheden, in overeenstemming met onze toezegging voor het algemene verkiezingsplatform van 2020.”