Burgemeester Maastricht tegen aanloopfase wietexperiment

Volgens de burgemeester ontstaat er met deze aanloopfase een "experiment in een experiment".

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht heeft zich uitgesproken tegen de aanloopfase van het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Aanloopfase wietexperiment

Terwijl de start van het experiment in Maastricht al enkele jaren op zich laat wachten, wordt er in Breda en Tilburg al wel gestart met een aanloopfase. Tijdens deze fase wordt gekeken naar de processen en het vervoer van hasj en wiet. Volgens de burgemeester ontstaat er met deze aanloopfase een “experiment in een experiment”.

De burgemeester heeft aan de verantwoordelijk minister aangegeven dat de voorbereidende periode niet ten koste mag gaan van het draagvlak en de invoerdatum van de uiteindelijke wietproef.

Penn-te Strake rekent erop dat er in het eerste kwartaal van 2024 in Maastricht begonnen kan worden met het experiment.

Geen deelname aan voorbereidende fase

Maastricht is bewust geen deelnemer aan de voorbereidende fase van het wietexperiment. De gemeente ziet het belang van het experiment in en wil graag meewerken aan een succesvolle invoering van het experiment. De burgemeester roept dan ook op tot een zorgvuldige voorbereiding, waarbij het draagvlak niet uit het oog verloren mag worden.

De uitspraak van de burgemeester van Maastricht zal ongetwijfeld voor discussie zorgen. De gemeente Maastricht blijft echter vastberaden om in het eerste kwartaal van 2024 te starten met het experiment en hierbij een voorbeeld te zijn voor andere gemeenten in Nederland.

Annemarie Penn-te Strake stopt overigens per 1 juli als burgemeester van Maastricht. Ze wordt opgevolgd door Wim Hillenaar (CDA).