Staat Californië gaat 100 miljoen dollar investeren in de cannabisindustrie

Met de investering van 100 miljoen dollar wil de staat Californië de zwarte markt in Californië een verdere klap toebrengen door het makkelijker te maken om een langere vergunning te krijgen.

0
Californië
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

De staat Californië zal dit jaar 100 miljoen dollar investeren in de legale cannabisindustrie aldaar in een poging het regelgevingslandschap aan te scherpen en de zakelijke vooruitzichten te vergroten voor ondernemers en lokale overheden die de afgelopen vijf jaar op de markt zijn gekomen, liet de Los Angeles Times weten vorige week.

Californië investeert 100 miljoen dollar in de cannabisindustrie

De investering van 100 miljoen dollar maakt onderdeel uit van het budget van $ 268 miljard van Californië voor 2021-2022. De uitgaven omvatten $ 22 miljoen bestemd voor programma’s in Los Angeles, evenals fondsen die zijn bestemd voor nog eens 16 steden en delen (San Francisco, Long Beach, Oakland, Desert Hot Springs en andere). Volgens de staatswetgevers was het idee om gebieden te targeten met de hoogste concentraties van vergunde cannabisbedrijven en -consumenten – gebieden waar een rendement op deze openbare investering sneller zou kunnen worden gerealiseerd.

“Gouverneur Newsom zet zich in voor het succes van de legale cannabisindustrie in Californië”

“Gouverneur Newsom zet zich in voor het succes van de legale cannabisindustrie in Californië”, vertelde Nicole Elliott, senior adviseur van de gouverneur over cannabis, aan de Los Angeles Times. “Het doel van deze eenmalige $ 100 miljoen aan subsidiefinanciering is om de lokale bevolking en voorlopige licentiehouders, waaronder veel kleine bedrijven, legacy-operators en aanvragers van aandelen, te helpen bij het sneller migreren naar jaarlijkse licentieverlening.”

Ongekende investering

Zeker als Nederlander kijken we hier met groten ogen naar. Natuurlijk is er met het wietexperiment ook een investering gemoeid van de overheid, maar in werkelijkheid gaat het meeste van dat geld naar de bestrijding van de ‘ondermijning’ en niet naar het investeren in een robuuste cannabisindustrie. Maar goed daarom plaatsen we dit bericht ook hier: zo kan het dus ook.

Cannabis Industrie Awards 2022