Canadees evenementen bedrijf Lift & Co. Corp. failliet

Daarmee gaat de grootste cannabis beurs van Canada, Lift & Co. Cannabis Expo, ten onder.

0
Lift & Co
- Advertentie -

Lift & Co. Corp. kondigde deze week aan in een persbericht dat het een faillissement heeft aangevraagd en dat al zijn directeuren en functionarissen zijn afgetreden. Het heeft nog geprobeerd om meerdere divisies te verkopen, maar dat is niet gelukt.

Investering ketst af door corona crisis

Voorafgaand aan het uitbreken van de corona crisis had Lift & Co. onderhandeld over een aanzienlijke aandeleninvestering in zijn evenementen divisie door een wereldwijde strategische investeerder. De opbrengst zou dan worden gebruikt in een poging om de groei te versnellen van zijn marketingdivisie. Het begin van de corona crisis had tot gevolg dat die potentiële transactie werd afgebroken en dat de cashflow van de evenementen divisie in wezen stopte.

Het begin van de corona crisis had tot gevolg dat die potentiële transactie werd afgebroken(…)

Als gevolg van deze ontwikkelingen en de economische omstandigheden waarmee Lift & Co. werd geconfronteerd als gevolg van de corona crisis, kondigde het bedrijf op 24 april 2020 zijn asset light-strategie aan, waaronder mogelijke joint ventures of service relaties met verschillende strategische partners. Na deze aankondiging heeft Lift & Co. contact opgenomen met 24 potentiële kopers van de Marketing Divisie, van wie er 12 met interesse hebben geantwoord en een due diligence-proces hebben gestart dat ertoe heeft geleid dat Lift & Co. 7 niet-bindende biedingen heeft ontvangen. Lift & Co. ging verder en geloofde dat het op het punt stond een definitieve overeenkomst te ondertekenen voor de verkoop van de Marketing Division.

Geen overeenkomst met obligatiehouders voor verkoop marketingdivisie, Lift & Co. Corp failliet

Hoewel Lift & Co. de obligatiehouders tijdens dit proces heeft ingeschakeld, is het onlangs duidelijk geworden dat het niet mogelijk zou zijn om tot een overeenkomst te komen met de obligatiehouders waardoor de verkoop van de marketingdivisie kan doorgaan. De gewaarborgde converteerbare obligaties vervielen op 10 september 2020. Het bedrijf beschikt niet over het werkkapitaal dat nodig is om het verschuldigde bedrag op de gewaarborgde converteerbare obligaties terug te betalen of om zijn activiteiten voort te zetten. Als gevolg hiervan heeft Lift & Co. een faillissement aangevraagd en hebben al zijn directeuren en functionarissen ontslag genomen.

Het bedrijf heeft ook de deadline van 14 september 2020 gemist voor de indiening en levering van de financiële overzichten en de bespreking en analyse van het management voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020.

Daarmee gaat de grootste cannabis beurs van Canada, Lift & Co. Cannabis Expo, ten onder.