Canadese MediPharm gaat medicinale cannabis olie exporteren naar Denemarken

MediPharm uit Canada kondigde gisteren aan dat het twee nieuwe patiënten van medicinale cannabis in Denemarken cannabis olie zal leveren.

0
Denemarken medicinale cannabis
- Advertentie -

MediPharm Labs Corp. uit Canada kondigde gisteren aan in een persbericht dat het twee nieuwe patiënten van medicinale cannabis in Denemarken cannabis olie zal leveren onder twee afzonderlijke white label-overeenkomsten. Deze klanten worden bediend door de GMP-gecertificeerde faciliteiten, MediPharm Labs Inc. en MediPharm Labs Australia Pty Ltd. Dit zijn de eerste leveringscontracten van MediPharm Labs voor de export van eindproducten naar Denemarken.

Vierjarig medicinale cannabis pilotprogramma in Denemarken

Denemarken gaf patiënten twee jaar geleden legale toegang tot op cannabis gebaseerde medicijnen als onderdeel van een vierjarig pilotprogramma. Het programma biedt patiënten veilige producttoegang en patiëntgegevens aan nationale gezondheidsautoriteiten, die ze kunnen gebruiken om het gebruik en de effectiviteit ervan te evalueren.

Het programma stelt artsen in staat om medicinale cannabis voor alle doeleinden voor te schrijven

Het programma stelt artsen in staat om medicinale cannabis voor alle doeleinden voor te schrijven. Ze worden geleid door aanbevelingen voor vier gebieden: pijn door multiple sclerose, pijn door ruggenmergschade, bijwerkingen van chemotherapie en neuropathische pijn door hersen-, ruggenmerg- of zenuwbeschadiging . De richtlijnen die zijn gepubliceerd door het Deense Geneesmiddelenbureau zijn gebaseerd op een uitgebreide literatuurstudie en beoordelingen van cannabisprogramma’s in Nederland, Canada en Israël, eerdere goedkeuringen van cannabisgeneesmiddelen in Europa en de VS, en wetenschappelijk bewijs van de National Academy of Sciences.

Volgens New Frontier Data en het Deense ministerie van Volksgezondheid kregen in 2019 meer dan 2100 patiënten (voornamelijk vrouwen tussen de 42 en 64 jaar) op cannabis gebaseerde medicijnen van 429 voorschrijvende artsen in het kader van dit programma.

Cannabisindustrie website MJBIZDAILY vond eerder dit jaar dat het medicinale cannabis programma nog niet echt uit de verf komt.

Reactie CEO MediPharm Labs, Pat McCutcheon

“(…)Deze overeenkomsten zijn weer een stap voorwaarts in het realiseren van onze ambities”

“Het uitdrukkelijke doel van het opzetten van een GMP-gecertificeerde productiecapaciteit in meerdere landen is het leiden van de wereldwijde cannabismarkt voor medische toepassingen, welzijnstoepassingen en toepassingen voor volwassenen. Deze overeenkomsten zijn weer een stap voorwaarts in het realiseren van onze ambities”, aldus Pat McCutcheon in een persbericht, CEO van MediPharm Labs. “Het betreden van de Deense medische markt met nieuwe en innovatieve producten op basis van medicinale cannabis positioneert ons voor extra groei in Europa en vergroot de kritische kennis die MediPharm Labs gebruikt om onze formuleringen te ontwerpen voor patiënten en consumenten over de hele wereld. Om de wereld te verbeteren.”

Volgens de voorwaarden van de overeenkomsten, waarvan er één een initiële looptijd heeft van twee jaar en de tweede een initiële looptijd van één jaar – hoewel beide kunnen worden verlengd – zal MediPharm Labs een volledig assortiment speciaal samengestelde CBD– en THC-cannabisolieproducten leveren die als white label worden geleverd voor verdere distributie.

MediPharm Labs verwacht dat de levering aan haar klanten in oktober 2020 begint, onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante gezondheidsautoriteiten.