Nieuw: Medicinale Cannabis Academy door CannNext

Cannabis studeren wordt werkelijkheid.

0
CannNext Eric Uleman
- Advertentie -

In een nieuwsbrief laat CannNext weten dat ze 31 augustus beginnen met de Medicinale Cannabis Academy. Cannabis studeren in Nederland wordt dan echt werkelijkheid. CannNext is een van de weinige Nederlandse bedrijven met een opiumontheffing. In dit geval voor onderzoek naar medicinale cannabis.

CannNext is een van de weinige Nederlandse bedrijven met een opiumontheffing

Het persbericht zegt er verder over het volgende:

Training voor 40 toekomstige leiders in legale (medische) cannabisbedrijven

CannNext begint het academiejaar 20/21 met trainingen voor 40 professionals. De training start in de laatste week van augustus tot eind november. Professionals krijgen training en certificering in Business Management of Cultivation Operations. CannNext verwacht in 20/21 de behoefte aan een paar honderd professionals voor het legaliseren van de Nederlandse en Europese markt.

Professionals zijn schaars, maar cruciaal voor succes

De internationale markt groeit snel en binnen enkele jaren moet er een best practice worden gerealiseerd die decennia heeft geduurd voor andere gewassen. Er is een enorme behoefte aan hoog opgeleide vakmensen. Personeel moet de organisatie en bedrijfsvoering begrijpen, maar moet ook kunnen omgaan met de enorme compliance en een kritische supply chain. Van teelt tot levering aan de patiënt of consument verkooppunten: tijdige en betrouwbare levering volgens specificaties is cruciaal voor klanten en overheden.

Zorg voor een uitstekende reputatie bij (lokale) overheid en stakeholders

Reputatie is in deze branche van groot belang. Het niet leveren of niet van de juiste kwaliteit kan leiden tot verlies van klanten en in het ergste geval tot verlies van uw licentie. De (lokale) overheid neemt geen risico met onzekerheden over levering. Dit begint bij goed opgeleid en ervaren personeel.

Het personeel moet vóór de bouw worden betrokken

Wij adviseren de medewerkers om een ​​jaar voor aanvang van de teelt mee te doen. Je begint ook niet met het trainen van een astronaut slechts 1 week voor een ruimtevlucht. In onze ervaring moet je buitengewoon goed voorbereid zijn. Aangezien de organisatie en teelt voor velen vrij nieuw is, raden we aan om de teelt ruim van tevoren te simuleren. Dit betekent dat eventuele ontwerpfouten of besparingen nog op tijd gerealiseerd kunnen worden. Zodra de faciliteit is voltooid en de processen zijn geïmplementeerd, zijn wijzigingen buitengewoon kostbaar.

Zorg vanaf dag 1 voor efficiëntie en optimale klantenservice

Het gewas is te duur om oogsten te verliezen. Vanaf dag 1 zouden operaties moeten werken en met een uitstekende klantenservice. Als je een Starbucks-winkel koopt, wil je ook de eerste maand geen koffie weggooien omdat het niet lekker smaakte. U wilt vanaf dag 1 terugkerende en tevreden klanten.

Bij veel juridisch gerenommeerde cannabisbedrijven zie je dat er veel mis kan gaan en tot enorme verliezen kan leiden. De voorbereiding mag niet worden onderschat.

Een training voor ondernemers, analisten, financieel adviseurs en ambtenaren
Er zijn 2 soorten trainingen: bedrijfsbeheer en teeltactiviteiten. Beide cursussen behandelen ongeveer dezelfde componenten, maar het management richt zich meer op de algehele organisatie, terwijl de operaties meer gericht zijn op een efficiënte en effectieve groei- en verwerkingsorganisatie.

De training is niet alleen voor mensen die direct betrokken zijn bij een teeltbedrijf, maar ook voor andere stakeholders zoals die werkzaam zijn voor adviseurs of overheid.

Investeerders en adviseurs

Om gedegen advies te geven, moet u de supply chain en het bedrijfsmodel begrijpen. Er is een enorme behoefte aan analytische kennis over de branche en bedrijfsvoering.

Overheid en gemeenten

Het stellen van beleid vereist dat er binnen de (lokale) overheid veel kennis is die ook de gesprekken met andere betrokken partijen bevordert.

Professionele docenten uit de industrie en instellingen

De training wordt gegeven door professionele docenten en professionals uit het veld en leidt tot een certificaat. De training start van 31 augustus (week 36) tot 20 november (week 47). Er zijn 40 plaatsen beschikbaar.

Bekijk ook de website van CannNext voor meer informatie.