Cantourage importeert medicinale cannabis uit Oeganda naar Duitsland

Cantourage exporteerde succesvol medicinale cannabis gekweekt door het Israëlische Together Pharma vanuit Oeganda naar Duitsland.

0
cantourage together pharma medicinale cannabis oeganda duitsland
Via Cantourage / PR Newswire
- Advertentie -

Het Duitse Cantourage maakte vorige week bekend in een persbericht dat het in samenwerking met de Israëlische producent Together Pharma (TASE:TGTR) medicinale cannabis gekweekt in Oeganda heeft weten te importeren naar Duitsland. Met een Nederlands tintje. De twee soortjes zijn namelijk Glueberry OG en Power Plant, genetica afkomstig van het Nederlandse Dutch Passion, en zullen binnenkort beschikbaar in de Duitse apotheken, op voorschrift van een arts.

Cantourage importeert succesvol medicinale cannabis van Together Pharma uit Oeganda

De gedroogde toppen zijn de eerste Afrikaanse medicinale cannabisproducten die Cantourage in Duitsland beschikbaar heeft gesteld. De komende weken worden ze verdeeld onder apotheken in het hele land laten we weten in het persbericht.

Together Pharma is de enige teler van medicinale cannabis in Oeganda. De Oegandese boerderij strekt zich uit over ca. 30.000 m² kassen en heeft een volledige productiecapaciteit van meer dan 15 ton per jaar, inclusief een reeks innovatieve cultivars die de komende maanden op de Europese medische markten zullen worden geïntroduceerd.

Vanaf vandaag heeft Cantourage contracten getekend met 18 toonaangevende telers uit 13 verschillende landen. Together Pharma is het eerste bedrijf dat in Afrika geteelde producten lanceert via het Fast Track Access Platform van Cantourage.

“(…)Door de eerste medicinale cannabis uit Oeganda naar Duitsland te brengen, voegen we nog meer behandelingskeuze toe aan patiënten en apotheken(…)”

Philip Schetter, CEO van Cantourage, zei in het persbericht: “Met Together Pharma voegen we de toonaangevende teler van Oeganda toe aan het platform van Cantourage en leveren we aan groothandels en apotheken in heel Europa. Door de eerste medicinale cannabis uit Oeganda naar Duitsland te brengen, voegen we nog meer behandelingskeuze toe aan patiënten en apotheken, het uitbreiden van ons wereldwijde netwerk en het benadrukken van onze uitmuntendheid in het scouten van de beste telers wereldwijd. We voelen ons bevoorrecht om pioniers te zijn in het brengen van de beste medicinale cannabisproducten van over de hele wereld naar Duitsland tegen betaalbare prijzen ten behoeve van patiënten.”

Voor hoeveel dat precies is, is onduidelijk. Maar het scheelt dat er meerdere zorgverzekeraars zijn die medicinale cannabis op recept in Duitsland vergoeden.

Nir Sosinsky, Managing Director van Together Pharma, voegde er aan toe in het persbericht: “De samenwerking met Cantourage is buitengewoon opwindend voor Together Pharma en een nieuwe fase in de uitbreiding van ons wereldwijde bereik en versterkt tegelijkertijd onze toewijding aan de Oegandese cannabisindustrie, die een grote toekomst in petto heeft en potentieel voor het land. Duitsland is een uiterst belangrijke markt voor ons en we zijn erg blij dat we onze unieke medicinale cannabistoppen hebben gelanceerd voor patiënten in Duitsland en, op de lange termijn, de rest van Europa.”