Demetrix Inc. start fermentatieproductie CBG op grote schaal

Demetrix uit Californië kondigde gisteren aan dat het is begonnen met de fermentatieproductie van 15.000 liter van de zeldzame cannabinoïde cannibigerol (CBG).

0
cannabis nanotechnologie CBG productie fermentatie playboy cannovex cannabinoïden België fyta company Cannabis Global kanker
- Advertentie -

Demetrix Inc., een biotechnologiebedrijf dat veilige en effectieve cannabinoïden maakt, kondigde gisteren aan in een persbericht dat het is begonnen met de fermentatieproductie van 15.000 liter op demo-schaal van de zeldzame cannabinoïde cannibigerol (CBG). De productie van het bedrijf op demo-schaal volgt op de succesvolle voltooiing van talrijke fermentaties op proefschaal en is een cruciale mijlpaal in de richting van de commercialisering van zeldzame cannabinoïden voor een reeks veilige, effectieve en legale gezondheids- en welzijnsproducten, van farmaceutische producten tot huidverzorging.

Steeds meer interesse in andere cannabinoïden dan alleen THC en CBD

Demetrix heeft een toonaangevend fermentatietechnologieplatform gecreëerd

Hoewel er de afgelopen jaren enorm veel belangstelling is geweest voor gewone cannabinoïden zoals THC en CBD, is er weinig bekend over de meer dan 100 extra cannabinoïden die in de cannabis- en hennepplanten worden aangetroffen. THC en CBD kunnen elk meer dan 30 procent van de droge bloem van de plant vertegenwoordigen, maar zeldzame cannabinoïden zoals CBG zijn slechts aanwezig in minuscule hoeveelheden van minder dan één procent, waardoor ze moeilijk toegankelijk en bestudeerd zijn, ondanks hun ongelooflijke potentieel om het leven van mensen te verbeteren.

Demetrix heeft een toonaangevend fermentatietechnologieplatform gecreëerd waarmee het bedrijf zeer zuivere zeldzame cannabinoïden sneller, duurzamer en betaalbaarder kan produceren dan traditionele methoden. Het bedrijf heeft met een ongekende snelheid gewerkt, van de eerste technologische ontwikkeling naar de productie op demo-schaal in slechts drie jaar.

Reactie Jeff Ubersax, CEO van Demetrix

“(…)We zijn goed op weg naar grootschalige commercialisering”

“Demetrix gelooft in de kracht van wetenschap om de wereld een betere plek te maken. Door wetenschappelijke nauwkeurigheid te brengen in de productie en studie van cannabinoïden, pionieren we een toekomst van veilige, effectieve en legale producten die deze zeldzame, ongelooflijk veelbelovende verbindingen gebruiken. om de gezondheid en het welzijn van miljoenen mensen te verbeteren “, aldus Jeff Ubersax in het persbericht, CEO van Demetrix. “Het bereiken van productie op demo-schaal is een belangrijke mijlpaal die bewijst hoe snel en effectief ons team is geweest bij het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen bij het produceren van cannabinoïden met fermentatie. We zijn goed op weg naar grootschalige commercialisering.”

Demetrix is ​​een door venture-backed bedrijf dat tot nu toe $ 61 miljoen dollar heeft binnengehaald. Het team van het bedrijf bestaat uit veteranen uit de industrie met een lange geschiedenis van innovatie en het op de markt brengen van fermentatieproducten, met experts op het gebied van R&D, productie, regulering en commercialisering.

Cannabis Industrie Awards 2023