Coffeeshop The Happy in Groningen vier weken gesloten na geweldsincidenten

De burgemeester van Groningen heeft coffeeshop The Happy voor vier weken gesloten na een reeks geweldsincidenten.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Coffeeshop The Happy, gevestigd aan het Damsterdiep in Groningen, is op last van de burgemeester voor vier weken gesloten berichtte het lokale medium Sikkom eerder deze week. De sluiting volgt op een reeks geweldsincidenten die de openbare orde in gevaar zou hebben gebracht.

Geweld en onrust zorgen voor tijdelijke sluiting

Volgens Hans Coenraads, woordvoerder van de burgemeester, hebben meldingen en incidenten geleid tot de beslissing om de coffeeshop tijdelijk te sluiten.

De maatregel is genomen vanwege de ernstige risico’s die deze incidenten met zich meebrengen voor de openbare veiligheid.

De sluiting blijft van kracht tot 30 april.

Omwonenden getuigen van toenemende problemen

Buurtbewoners bevestigden tegen Sikkom de verslechterende situatie rondom de coffeeshop. De overlast, die altijd al aanwezig was, wordt steeds heftiger. Regelmatige vechtpartijen en zelfs meldingen van gewapende overvallen maken de buurt onveilig.

Politieoptredens zijn geen uitzondering meer, met recente interventies als reactie op geweldsincidenten en een melding van een vuurwapen in de coffeeshop.