Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid roept op tot internationale export van wiet toppen

Het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid lobbyt de president van Colombia voor internationale export gedroogde wiet toppen.

0
Colombiaanse oud-minister van Financiën directie Khiron Colombia Juan Carlos Echeverry
- Advertentie -
Dutch Passion

Opvallend persbericht vandaag. One World Pharma Inc., een in de VS gevestigde, volledig gelicentieerde producent van hennep en cannabis in Colombia, maakte namelijk bekend dat het bedrijf wordt aangemoedigd door een formele aanbeveling van het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid voor de internationale export van gedroogde wiet toppen.

Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid lobbyt president van Colombia voor internationale export gedroogde wiet toppen

In een onlangs gepubliceerde brief van het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming aan de president van Colombia, met betrekking tot wet 1787 en decreet 613, roept het ministerie op tot wijzigingen die de export van gedroogde toppen mogelijk maken.

Droge toppen vertegenwoordigen meer dan 50% van de vraag in veel markten

One World Pharma gelooft dat de vrijheid om zijn gedroogde toppen internationaal te verkopen een enorm voordeel zou opleveren voor het bedrijf en de hele cannabisindustrie in Colombia en het aanbod van producten van het bedrijf aanzienlijk zou vergroten en de time-to-market zou verkorten. Droge toppen vertegenwoordigen meer dan 50% van de vraag in veel markten, zoals de Verenigde Staten, Duitsland en Australië. Momenteel zijn dergelijke verkopen niet toegestaan.

One World Pharma heeft via haar strategische relaties met kleine boeren, inheemse groepen, FEDECORE en de Colombiaanse Federatie van Regionale Adviseurs toegang tot een aanzienlijk teeltareaal. Gezien de operationele sterke punten van One World Pharma, zouden de wijzigingen in de Colombiaanse wetten het mogelijk maken om binnen 120 dagen van zaadje naar verkoop te gaan.

Het bedrijf blijft zijn productiecapaciteit op zijn oorspronkelijke boerderij in Popayan verhogen en onderhandelt momenteel over contracten die het zijn eigen winningscapaciteiten zouden bieden.

Reactie Isiah Thomas, CEO van One World Pharma

“Toestemming om onze toppen te exporteren zou inderdaad een mijlpaal zijn voor One World Pharma”, aldus Isiah Thomas in het persbericht, CEO van One World Pharma.

“Dit zou een geweldige aanvulling zijn op onze bestaande inspanningen(…)”

“We zijn goed gepositioneerd om deze uitstekende kans te benutten met de relaties, technologie en genetica om de beste toppen op schaal te kweken en gebruik te maken van de enorme equatoriale voordelen die Colombia biedt. Dit zou een geweldige aanvulling zijn op onze bestaande inspanningen om geëxtraheerde producten van hoge kwaliteit te verkopen onder de bestaande wetgeving.”