Congres VS stemt vandaag over online vaporizer verkoop verbod

De alternatieve titel van het wetsvoorstel is "Preventing Online Sales of E-Cigarettes to Children Act", wat duidelijk maakt waarom het wetsvoorstel is ingediend.

0
vaporizer medicinale cannabis rechtszaak veteranen moeders atleten rechtszaak tegen de staat onderzoek cbd corona crisis angst

Het Amerikaanse congres zal vandaag stemmen over wetsvoorstel S.1253, dat een verbod op online vaporizer verkoop zal teweeg brengen. Het wetsvoorstel is al door de Senaat goedgekeurd en is ingebracht door Democratische senator Feinstein uit Californië. Het wetsvoorstel gaat alleen over de nationale post, de USPS, en niet over private bedrijven zoals UPS en FedEx.

Wat dit betekent voor kleine bedrijven en consumenten

Kleine bedrijven zoals ambachtelijke vaporizer fabrikanten zullen USPS niet langer kunnen gebruiken en zullen zich in alle 50 staten als bedrijf moeten registreren. Dit kost tijd en geld. Twee dingen die kleine vaporizer bedrijven over het algemeen niet hebben. Dit kan het einde betekenen van vele van deze bedrijven.

Het betekent voor consumenten dat vaporizers via verzending duurder zullen zijn. FedEx en UPS zijn meestal twee- of drievoudig de kosten van USPS, en vaak ook langzamer.

Als je op het platteland woont in de VS, kun je geen vaporizers meer via de post kopen. UPS en FedEx geven post door aan USPS op het platteland. Als dit wetsvoorstel van kracht wordt, kan dit niet meer gebeuren.

Laten we hopen dat dit slechte idee niet wordt overgenomen door landen in Europa

En voor ons in Europa?

Laten we hopen dat dit slechte idee niet wordt overgenomen door landen in Europa. Maar het kan wel degelijk consequenties hebben voor Nederland. Ondanks dat de meeste vaporizers nog steeds in China worden gemaakt, zitten de grote merken in de Verenigde Staten. Het kan zijn dat prijzen hoger worden, of dat ze minder makkelijk verkrijgbaar worden in Europa.

Waarom wil de VS iets doen aan de online vaporizer verkoop?

De alternatieve titel van het wetsvoorstel is “Preventing Online Sales of E-Cigarettes to Children Act”, wat duidelijk maakt waarom het wetsvoorstel is ingediend. Hopelijk gaat het niet door, maar er is toch grote kans dat het wel doorgaat. De VS gaat nog steeds gebukt onder de corona crisis en door tegen te stemmen zullen, zullen politici te horen krijgen dat ze niet de kinderen willen beschermen.

Lees ook: VapeXhale review, de beste tafel vaporizer.