Cronos (NASDAQ:CRON) neemt 10,5% (110,4 miljoen dollar) optie in Amerikaanse PharmaCann

Cronos Group maakte deze week bekend dat het een optie heeft genomen van 10.5% voor $ 110,4 miljoen in het Amerikaanse PharmaCann.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Cronos Group (NASDAQ:CRON) is een van de grootste Canadese cannabis telers en aast net zoals zijn concurrenten op de Amerikaanse markt. Met dat in het achterhoofd maakte het bedrijf deze week bekend in een persbericht dat het een optie heeft genomen van 10.5% voor $ 110,4 miljoen in het Amerikaanse PharmaCann.

PharmaCann heeft een brede geografische aanwezigheid in de VS en heeft een efficiënt, effectief en schaalbaar bedrijfsmodel opgebouwd, inclusief zes productiefaciliteiten en 23 apotheken die opereren onder het Verilife™-merk in zes staten met beperkte licentie: New York, Illinois, Ohio, Maryland, Pennsylvania en Massachusetts. PharmaCann blijft investeren in zijn productie-infrastructuur en merkontwikkeling om te profiteren van de aanzienlijke kansen voor consumentenretail en business-to-business groothandel.

Reactie CEO van Cronos Group en PharmaCann

“Onze groeistrategie in de VS is gericht op het leveren van aandeelhouderswaarde op lange termijn door het samenstellen van een best-in-class merken- en intellectueel eigendomsportfolio en het positioneren om onze producten op de Amerikaanse markt in te zetten door middel van investeringen en kansen met Amerikaanse leiders die onze visie en toewijding delen om verantwoord het distribueren van ontwrichtende cannabinoïdeproducten die het leven van mensen verbeteren”, zegt Kurt Schmidt in het persbericht, President en Chief Executive Officer van Cronos Group.

“Onze groeistrategie in de VS is gericht op het leveren van aandeelhouderswaarde op lange termijn(…)”

“We voelden ons aangetrokken tot PharmaCann als investering vanwege hun gedisciplineerde kapitaalallocatie, sterke staat van dienst en overtuigende gelicentieerde productie en retailvoetafdruk. Verder zijn we verheugd om samen te werken met PharmaCann vanwege onze gedeelde toewijding om de productkwaliteit en consistentie te verbeteren door middel van wetenschap en de beste operaties en productie in zijn klasse.”

“We zijn verheugd onze strategische alliantie met Cronos Group aan te kondigen”, aldus Brett Novey in het persbericht, Chief Executive Officer van PharmaCann.

“Deze investering bevestigt onze positie als toonaangevend verticaal geïntegreerd Amerikaans cannabisbedrijf en onderstreept ons vermogen om onze sterke activabasis verder uit te breiden en te versterken. We zijn verheugd om met Cronos Group samen te werken terwijl we de missie van PharmaCann bevorderen om het leven van mensen te verbeteren door middel van cannabis.”

PharmaCann is ook onderdeel van het nieuwe U.S. Cannabis Council, opgericht voor een eensgezinde lobby richting het Amerikaanse Congress.