CU Alkmaar motie voor uitsterfbeleid coffeeshops voorlopig van de baan

De ChristenUnie Alkmaar heeft een motie voor een uitsterfbeleid voor coffeeshops voorlopig laten vallen, maar daarmee is het nog niet gedaan.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De ChristenUnie in Alkmaar heeft een motie voor een uitsterfbeleid voor coffeeshops voorlopig laten vallen, maar de motie zal volgens Alkmaar Centraal later weer worden ingebracht.

ChristenUnie in Alkmaar is het liefst van alle coffeeshops af

Op dit moment heeft Alkmaar vijf coffeeshops: Anytime, De Brug, Koffieshop High Time, Stepping Out en Zero Zero. Vijf is dan ook het maximaal aantal toegestane coffeeshops in de gemeente Alkmaar sinds 1998.

De Alkmaarse ChristenUnie zou ze het liefst allemaal kwijt zijn ‘om van de overlast en veiligheidsrisico’s af te zijn’. Met de motie zou er, mocht een coffeeshop afvallen, er geen nieuwe coffeeshop voor in de plaats kunnen komen.

De motie was ook nog bijna aangenomen omdat de ChristenUnie kan rekenen op steun van de coalitiepartners die samen een kleine meerderheid vormen. Een van de redenen dat ze überhaupt bij de coalitie behoren, is volgens Alkmaar Centraal omdat ze alleen mochten toetreden als een coffeeshop-uitsterfbeleid zou worden nagestreefd.

Volgens dezelfde bron is het daarmee niet gedaan, maar zal de motie later opnieuw worden ingebracht.