Dossier Edelhert winnaar Campagne van het jaar 2021

Dossier Edelhert van stichting Suver Nuver heeft gewonnen in de Cannabis Industrie Awards 2021 categorie Campagne van het jaar.

0
Campagne van het jaar 2021: Dossier Edelhert
- Advertentie -

Een record aantal mensen heeft gestemd voor de Cannabis Industrie Awards 2021. In één maand zijn 3.871 stemmen uitgebracht. In deze winnaars-week van 6-10 december worden iedere dag twee winnaars bekend gemaakt. Vandaag Dossier Edelhert, winnaar in de categorie Campagne van het jaar.

Campagne van het jaar 2021: Dossier Edelhert

Dossier Edelhert, zo doopte het hennepteam Noord-Nederland hun onderzoek naar Suver Nuver, de stichting waarmee Rinus Beintema wietolie verstrekt(e) aan ruim 15.000 mensen. Het werd de geuzennaam voor een campagne met o.a. T-shirts, caps en flyers. Rechtszaak en vonnis waren via een livestream van de rechtbank Zwolle te volgen.

Over de rechtszaak schreef cannabisindustrie.nl analist Jef Martens een uitgebreide analyse over de drie hete hangijzers. Uiteindelijk zou de stichting Suver Nuver schuldig worden bevonden aan het overtreden van de geneesmiddelenwet, maar kreeg het geen straf opgelegd. Datzelfde gold ook voor voorzitter Rinus Beintema. Wel is de stichting gestopt met het verstrekken van wietolie en gaan ze daarvoor in de plaats de focus weerleggen naar andere projecten, zoals lobbyen in Den Haag.

Over de Cannabis Industrie Awards

In 2020 organiseerde webplatform Cannabisindustrie.nl een online verkiezing van de Ondernemer van het Jaar en de Coffeeshop van het jaar. Dit jaar is het aantal categorieën uitgebreid naar negen. Voor het eerst wordt er ook een persprijs uitgereikt, De Groene Griffel, voor de beste journalistieke productie over cannabis van het jaar.

Met de Cannabis Industrie Awards wil de organisatie Nederlandse bedrijven, ondernemers en producten op het gebied van cannabis en hennep in het zonnetje zetten.

De Cannabis Industrie Awards zijn mede mogelijk gemaakt door Greenlane, Dutch Leaf, Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN), Highlife magazine en Bond van Cannabis Detaillisten (BCD).

Cannabis Industrie Awards 2021