Explosief aangetroffen bij coffeeshop in Amsterdam-Noord, politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen nadat er een explosief is aangetroffen vorige week op het raam van Coffeeshop Atlas in Amsterdam-Noord.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Op de vroege ochtend van 2 mei heeft de politie een potentieel explosief ontdekt bij een coffeeshop (Atlas) gelegen aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Het explosief is niet tot ontploffing gebracht, maar de autoriteiten hebben de zaak serieus genomen en zijn een onderzoek gestart.

Verdere details over het incident

Rond 2.45 uur ontving de politie een melding over verdachte activiteiten bij de coffeeshop aan het Buikslotermeerplein, aan de zijde van P3.

Bij aankomst ter plaatse werd een voorwerp op het raam van de coffeeshop aangetroffen, waarvan werd vermoed dat het een explosief was. Een grondig onderzoek werd uitgevoerd door de Forensische Opsporing, Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Explosieven Veiligheid (TEV), die bevestigden dat het inderdaad om een explosief ging.

Het voorwerp is vervolgens in beslag genomen voor verdere analyse.

Oproep tot getuigen

De politie roept getuigen op om zich te melden indien zij informatie hebben over het incident.

Dit kan variëren van ooggetuigenverslagen tot beeldmateriaal van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams.

Personen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Toename van explosieve incidenten in Amsterdam

Het incident bij het Buikslotermeerplein is helaas geen geïsoleerd geval in Amsterdam schrijft de politie. De stad wordt geconfronteerd met een verontrustende toename van incidenten met explosieve voorwerpen. Dit vormt een ernstig gevaar voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers en hulpverleners ter plaatse.

De politie benadrukt dat illegaal vuurwerk, brandbare vloeistoffen en zelfgemaakte explosieven niet thuishoren in de openbare ruimte.

Het publiek wordt opgeroepen om samen te werken met de autoriteiten om verdachten op te sporen en zo de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen.