Gouverneur Californië spreekt veto uit tegen toestaan sociale consumptie zoals in coffeeshops

De gouverneur van Californië heeft met een veto een wetsvoorstel verworpen dat coffeeshops net zoals in Amsterdam mogelijk zou maken.

0
Californië
- Advertentie -

Gouverneur Gavin Newsom van Californië heeft vorige week een wetsvoorstel dat het mogelijk zou maken om coffeeshops zoals in Amsterdam in de staat te openen, verworpen. Dit wetsvoorstel, dat was opgesteld door Assemblyman Matt Haney, had tot doel lokale overheden de bevoegdheid te geven om cannabisverkopers toe te staan niet alleen cannabis, maar ook voedsel en drank te serveren, evenals tickets voor live optredens te verkopen.

Bezorgdheid over rookvrije werkplekbescherming

Newsom, die het wetsvoorstel met een veto verwierp, gaf aan dat zijn besluit voortkwam uit zorgen over mogelijke inbreuken op de rookvrije werkplekbeschermingen in de staat.

Hoewel hij begrip toonde voor de noodzaak van cannabisondernemers om extra inkomstenbronnen te creëren, zag hij potentiële risico’s voor de werkomgeving.

Streven naar diversificatie en toerisme

De auteur van het wetsvoorstel, Assemblyman Matt Haney, benadrukte dat het doel van het voorstel was om cannabisbedrijven in staat te stellen zich te diversifiëren en niet langer beperkt te zijn tot het model van een ‘dispensary’ voor alleen cannabis.

Hij hoopte bovendien dat dit initiatief “broodnodige toeristendollars” zou genereren voor leegstaande binnensteden in Californië.

In een verklaring benadrukte Haney het belang van het ondersteunen van de cannabisindustrie om het leiderschap van de staat in de cannabisbeweging te behouden.