Health Canada stelt wijzigingen voor, wil regulering cannabismarkt versoepelen

Voorgestelde wijzigingen door Health Canada beloven aanzienlijke kostenreducties voor producenten en een efficiëntere cannabismarkt.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

De Canadese federale overheid stelt een reeks wijzigingen voor in de cannabisreguleringen, variërend van verpakkingsvoorschriften tot rapportage-eisen, om de administratieve last te verminderen. In de meest recente uitgave van de Canada Gazette, gepubliceerd op vrijdag, meldt Health Canada dat de veranderingen een jaarlijkse netto besparing van ongeveer $41 miljoen aan administratieve en nalevingskosten zullen opleveren.

“Health Canada erkent dat er regelgevende maatregelen zijn die efficiënter en gestroomlijnder kunnen worden gemaakt zonder de volksgezondheid en openbare veiligheid in gevaar te brengen,” aldus de verklaring.

Efficiëntere verpakking en meer transparantie

De voorgestelde wijzigingen in de verpakkingsvoorschriften omvatten de mogelijkheid om de deksels en containers van cannabisproducten in verschillende kleuren aan te bieden, het toestaan van uitsparingsvensters of transparante verpakkingen zodat consumenten het product kunnen zien voordat ze het kopen, en het toevoegen van QR-codes zodat kopers meer informatie kunnen vinden.

Producenten zouden ook meerdere producten samen kunnen verpakken, mits de verpakking onder de limiet van 30 gram blijft en de producten aan de verpakkingsvereisten voldoen. Deze wijziging zou betekenen dat producenten grotere hoeveelheden eetwaren in één buitenverpakking kunnen verkopen.

Hoewel afbeeldingen of informatie op de verpakking over het algemeen nog steeds niet zijn toegestaan, worden de regels versoepeld om het toevoegen van specifieke zaken toe te staan als andere wetten dat vereisen, zoals het recyclingsymbool.

Vermindering van administratieve lasten

De versoepeling van de regels zou ook betekenen dat producenten niet langer papieren kopieën van informatiebladen aan retailers hoeven te verstrekken, geen kennisgeving aan de overheid hoeven te doen bij elk nieuw gedroogd of vers cannabisproduct dat ze willen verkopen, en dat de verkoop en distributie van cannabisstuifmeel zou worden toegestaan.

Producenten zouden ook niet langer jaarlijks hoeven te rapporteren over promotionele inspanningen en zouden niet meer hoeven te rapporteren over kweekafval.

Reactie op uitdagingen in de cannabisindustrie

Deze veranderingen komen op een moment dat de cannabisindustrie te maken heeft met tal van uitdagingen, waaronder faillissementen en marktconsolidatie na de legalisatie in 2018. Een door de federale overheid samengestelde groep om de wetgeving die cannabis legaal maakte te bestuderen, deed eerder dit jaar 54 aanbevelingen voor updates, variërend van wijzigingen in verpakkings- en etiketteringsregels tot een herziening van de accijnzen die aan cannabisproducenten worden geheven.

De voorgestelde wijzigingen zijn bedoeld om de industrie te ondersteunen door de kosten te verlagen en efficiëntere procedures te introduceren, zonder de doelstellingen op het gebied van volksgezondheid en veiligheid te compromitteren.