HEXO Corp. neemt Zenabis Global Inc. over voor $235 miljoen

HEXO Corp. maakte deze week in een persbericht bekend dat het Zenabis Global Inc. overneemt voor $235 miljoen.

0
Hexo Corp aandelen
Via Hexo
- Advertentie -

HEXO Corp. (NYSE:HEXO) en Zenabis Global Inc. (TSX:ZENA) kondigden deze week aan in een persbericht dat ze een definitieve overeenkomst hebben gesloten waaronder HEXO, door middel van een door de rechtbank goedgekeurd plan van overeenkomst onder de Business Corporations Act (British Columbia), alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Zenabis zal verwerven in een transactie met alle aandelen ter waarde van ongeveer $ 235 miljoen.

Volgens de voorwaarden van de overname zullen Zenabis aandeelhouders 0,01772 van een gewoon HEXO aandeel ontvangen in ruil voor elk aangehouden gewoon Zenabis aandeel. De ruilverhouding impliceert een premie per gewoon aandeel Zenabis van ongeveer 19% op basis van de 20-dagen naar volume gewogen gemiddelde prijs van gewone Zenabis-aandelen op TSX en HEXO-aandelen op TSX vanaf 12 februari 2021. Warrants en incentive-effecten van Zenabis zullen worden aangepast in overeenstemming met hun voorwaarden om uiteindelijk uitoefenbaar te worden om gewone aandelen van HEXO te ontvangen op basis van de ruilverhouding van de aandelen.

De transactie werd unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van HEXO en Zenabis (in het geval van de raad van bestuur van Zenabis, na ontvangst van de unanieme aanbeveling van een speciaal comité dat werd opgericht voor de doeleinden van de transactie), en de raad van bestuur van Zenabis beveelt unaniem aan dat zijn aandeelhouders voor de transactie stemmen.

Transactie hoogtepunten

  • Versterkte binnenlandse merken: op basis van de meest recente tussentijdse kwartaalverslagen en resultaten van HEXO en Zenabis en die van de andere gelicentieerde topproducenten in Canada, zou de gecombineerde organisatie een top drie gelicentieerde producent zijn in termen van gecombineerde Canadese recreatieve cannabisverkoop.
  • Voet aan de grond in Europa: de transactie geeft HEXO onmiddellijke toegang tot de Europese markt voor medicinale cannabis via de lokale partner van Zenabis, met een gevestigde faciliteit in de Europese Unie die farmaceutische producten levert aan de Europese markt. De faciliteit doet ook dienst als een verpakking- en distributiecentrum van de Europese Unie voor Good Manufacturing Practice voor medicinale cannabisproducten die worden geproduceerd in de Atholville-faciliteit van Zenabis.
  • Bijkomende synergieën: HEXO schat dat de gecombineerde entiteit binnen een jaar na afsluiting jaarlijkse synergieën van ongeveer $ 20 miljoen kan realiseren door kosten van goederenverminderingen, extra capaciteitsbenutting in HEXO’s Belleville Center of Excellence en verkoop, algemene en administratieve besparingen, die, indien gerealiseerd, zou HEXO in staat moeten stellen om zijn weg naar positieve inkomsten voort te zetten.
  • Capaciteitsverhoging met ultramoderne teeltinfrastructuur: de voorgestelde transactie zou HEXO toegang geven tot gelicentieerde capaciteit om jaarlijks ongeveer 111.200 kg extra hoogwaardige cannabis te produceren. De transactie zou ertoe leiden dat HEXO twee binnenfaciliteiten (ongeveer 635.000 vierkante voet) verwerft en toegang krijgt tot een kas van 2,1 miljoen vierkante voet, in totaal ongeveer 2.735 miljoen vierkante voet aan kweekruimte op korte termijn met een gediversifieerde teelt en productie. technieken. Dit biedt een platform voor groei en een basis van waaruit we onze merkenportefeuille kunnen versterken en diversifiëren.

Reactie CEO Hexo Corp en CEO Zenabis

“We zijn verheugd het Zenabis-team te verwelkomen in de HEXO-familie. Zenabis heeft solide relaties opgebouwd en ze delen de visie van HEXO om volwassenen overal, in Canada en in het buitenland, uitzonderlijke merkervaringen van cannabis te bieden”, aldus Sebastien St-Louis in het persbericht, CEO en medeoprichter van HEXO Corp.

“(…)positioneert HEXO ook voor een versnelde binnenlandse en internationale groei(…)”

“We gaan door met deze transactie omdat we geloven het zou moeten bijdragen aan onze aandeelhouders, en het positioneert HEXO ook voor een versnelde binnenlandse en internationale groei, terwijl het de vereisten op korte termijn voor extra vergunde capaciteit ondersteunt. De groeistrategie van HEXO omvat het uitbreiden van onze wereldwijde aanwezigheid, en deze overname is een belangrijke stap in die richting.”

“Dit is een overtuigende combinatie. De kracht van onze merken en soorten in heel Canada, in combinatie met onze internationale voetafdruk en ultramoderne, lage kosten en hoogwaardige teeltfaciliteiten, vormt een aanvulling op de activiteiten van HEXO en creëert een marktleider. Net als HEXO is Zenabis van mening dat de combinatie zinvolle synergieën en een sterkere financiële positie met meer flexibiliteit moet opleveren, en het gecombineerde bedrijf moet positioneren om te voldoen aan de groeiende consumentenvraag op nationale en internationale basis. Ik geloof dat deze transactie gunstig is voor onze aandeelhouders, klanten, partners en medewerkers. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met HEXO om deze transactie af te ronden”, aldus Shai Altman in het persbericht, CEO van Zenabis.