Ierland krijgt eerste medicinale cannabis kliniek sinds legalisatie in 2019

Medicann lanceert de allereerste medicinale cannabis kliniek in Ierland, die patiënten met diverse aandoeningen bedient, ongeacht het programma voor toegang tot medicinale cannabis.

0
ierland medicincale cannabis olie bedrocan transvaal apotheek vera twomey
- Advertentie -

Ierland staat op het punt om zijn eerste medicinale cannabis kliniek te verwelkomen sinds de legalisatie in juni 2019. Medicann opent namelijk de eerste kliniek in Ierland en kunnen nu patiënten ontvangen die willen weten of ze in aanmerking komen voor behandeling met deze natuurlijke medicatie schrijft het bedrijf in een persbericht. Wat deze kliniek bijzonder maakt, is dat ze alle aandoeningen behandelen die met medicinale cannabis behandelbaar zijn, niet alleen die erkend worden door het Medicinaal Cannabis Toegangsprogramma in Ierland.

Eerste medicinale cannabis kliniek in Ierland

Via virtuele afspraken, te regelen via het veilige telegezondheidsportaal, kan worden vastgesteld of patiënten in aanmerking komen voor medicinale cannabis, dat beschikbaar is in verschillende vormen, waaronder toppen, oliën en topische crèmes om patiënten te helpen.

Met een ervaren team van lokale specialistische consultants opende Medicann zijn eerste kliniek in 2019.

Gary Whipp, CEO van Medicann Ierland, benadrukte het potentieel van medicinale cannabis in het persbericht: “Toen medicinale cannabis voor het eerst werd gelegaliseerd in het Verenigd Koninkrijk in 2018, zag ik al vroeg het potentieel ervan om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. We bieden al 4 jaar toegang tot deze natuurlijke medicatie voor patiënten die hiervoor in aanmerking komen. Als eerste kliniek die in Ierland wordt gelanceerd, weten we dat patiënten hebben gewacht op lokale toegang tot deze medicatie, en we kijken er erg naar uit om patiënten te helpen hun aandoening beter te beheren en hun kwaliteit van leven te verbeteren onder begeleiding van onze specialistische artsen hier bij Medicann.”

Beloftevolle vooruitzichten voor patiënten in Ierland

In Ierland zijn er momenteel meer dan 9.000 mensen gediagnosticeerd met MS, en via het overheidsprogramma voor toegang tot medicinale cannabis kunnen in aanmerking komende patiënten financiering aanvragen om de kosten van medicinale cannabis te dekken.

Patiënten hebben sinds augustus hun interesse kunnen registreren door een bezoek te brengen aan www.medicann.ie. Deze nieuwe kliniek biedt hoop en toegang tot verbeterde zorg voor patiënten in Ierland die medicinale cannabis als een mogelijke behandeling overwegen.