LEAP Nederland organiseert 30 januari symposium ‘Hoe verder met het drugsbeleid?’

Op het symposium komen 200 dienders, justitiemedewerkers en experts samen om het huidige drugsbestrijdingsbeleid te evalueren en alternatieven te verkennen.

0

Op dinsdag 30 januari 2024 zal LEAP Nederland een symposium organiseren in HUB50 van de Nationale Politie in Utrecht, waarbij 200 dienders, justitiemedewerkers en experts samenkomen om het huidige drugsbestrijdingsbeleid te evalueren en alternatieven te verkennen. Het evenement biedt een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen en na te denken over de effectiviteit van de inspanningen op dit gebied.

Vooraanstaande sprekers delen inzichten

Gerenommeerde sprekers zoals Neil Woods, een ex-undercover collega uit Engeland, en Stephan Snelders, drugshistoricus aan de Universiteit van Utrecht, zullen tijdens het symposium hun inzichten en kennis delen. Met bevestigde sprekers variërend van eenheidsleiding van de Nationale Politie tot universitair hoofddocenten en journalisten, belooft het evenement een brede kijk op drugsbeleid te bieden.

Bevestigde sprekers:

  • Neil Woods. ex-undercover collega uit Engeland, doorslaggevend bij het oprollen van drugssyndicaten
  • Joop de Schepper, eenheidsleiding Operatiën Nationale Politie Noord-Nederland
  • Stephen Snelders, drugshistoricus Universiteit van Utrecht
  • Yarin Eski, universitair hoofddocent bestuurskunde en criminoloog
  • Sander Wirken, officier van justitie over zijn boek “Misdaad en vrede”
  • Bart de Koning, journalist voor Follow the Money
  • Bernard ter Haar, Commissie Denkwerk, natuurkundige, kernfysicus, beleidsadviseur BZK

Praktische informatie en deelnamevoorwaarden

Het symposium vindt plaats van 9.30 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Registratie en legitimatie zijn verplicht, maar vanwege de beperkte zaalcapaciteit is aanmelding geen garantie tot registratie. Deelnemers worden aangemoedigd om een vrijwillige bijdrage te leveren ter ondersteuning van LEAP Nederland. Leden van politievakbonden kunnen reiskosten declareren om deelname te bevorderen. Voor deelnemers die niet herkenbaar in beeld willen komen, biedt het symposium de mogelijkheid om dit bij aanmelding aan te geven. Alle deelnemers volgen de ‘Chatham house-rules’: geen naamsvermelding van toehoorders zonder voorafgaande goedkeuring.

Aanmelden kan via het formulier op de website.