Lokale partij wil discussie openen over regelgeving rondom coffeeshop Far Out in Dedemsvaart

De lokale partij Plaatselijk Belang Dedemsvaart wil een discussie voeren over de regelgeving rondom coffeeshop Far Out.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Coffeeshop Far Out in Dedemsvaart is de enige coffeeshop in de gemeente Hardenberg. Terwijl het centrum van Dedemsvaart op de schop gaat, wil Plaatselijk Belang Dedemsvaart (PB) een discussie voeren met de gemeente Hardenberg over de regelgeving rondom Far Out bericht De Stentor. PB vindt het redelijk dat één coffeeshop in de hele gemeente gedoogd wordt.

Toekomstplannen en veranderingen: De discussie rondom coffeeshop Far Out

De gemeentelijke regels stellen dat er maximaal één coffeeshop wordt gedoogd. Op dit moment is Far Out de enige toegestane locatie in de gehele gemeente. PB vindt dat deze regel voor de gehele gemeente moet gelden, maar dat is momenteel niet het geval.

De oorsprong van dit beleid gaat terug naar vóór de gemeentelijke herindeling van 2001. In Avereest, met Balkbrug, Dedemsvaart en Oud Avereest, was aan de exploitant van Far Out een gedoogbeschikking verleend voor onbepaalde tijd. Hardenberg en Gramsbergen hanteerden een ‘nuloptiebeleid’, wat betekende dat er geen coffeeshops waren toegestaan.

Haverkort geeft aan dat het veranderen van deze regel al langer op de wensenlijst staat, maar tijdens de totstandkoming van de nieuwe centrumvisie van Dedemsvaart werd dit punt opnieuw opgebracht.

PB pleit voor een gereguleerde plek zoals Far Out, boven ongereguleerd gebruik van softdrugs op straat. De associatie tussen coffeeshops en overlast wordt door PB niet herkend in Dedemsvaart.

Gemeentewoordvoerder Carina Slooijer geeft aan dat er geen inhoudelijke reactie van het college beschikbaar is, aangezien het een brief aan de gemeenteraad betreft. Burgemeester Maarten Offinga heeft echter toegezegd na het zomerreces in gesprek te komen met Plaatselijk Belang Dedemsvaart. De uitbater van Far Out wilde niet reageren op vragen van de Stentor.