Baanbrekende studie naar medicinale cannabis in Canada

"Voor het eerst zullen we een nationale gegevensopslagplaats hebben die antwoorden kan geven over de effectiviteit van deze producten, om hun claims te testen."

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Medicinale cannabis wordt eindelijk onder de loep genomen, in een baanbrekend real-world evidence-onderzoek onder leiding van Dr. Hance Clarke, directeur van Pain Services, Toronto General Hospital, en een erkend leider in het opleiden van Canadezen over chronisch pijnbeheer en de risicofactoren van voortgezet gebruik van opioïden.

Baanbrekende studie naar medicinale cannabis

“Voor het eerst zullen we een nationale gegevensopslagplaats hebben die antwoorden kan geven over de effectiviteit van deze producten, om hun claims te testen”

De klinische studie Medical Cannabis Real-World Evidence (MC-RWE) stelt patiënten in staat om medicinale cannabisproducten te selecteren die worden getest, van zaad tot verpakking. Patiënten die het online portaal gebruiken dat is gemaakt door Medical Cannabis by Shoppers, weten precies wat er in hun product zit: hoeveel milligram THC en CBD er worden geconsumeerd en of het voor hen werkt. Daardoor kunnen ze erop vertrouwen dat het product precies hetzelfde is, van batch tot batch.

“De uitdaging bij medicinaal gebruik van cannabis is dat artsen en patiënten onzeker zijn over de kwaliteit van de producten die worden geconsumeerd”, zegt Dr. Clarke. “Voor het eerst zullen we een nationale gegevensopslagplaats hebben die antwoorden kan geven over de effectiviteit van deze producten, om hun claims te testen.”

Patiënten in de MC-RWE klinische proef hebben toegang tot een breed scala aan producten, waaronder gedroogde bloemen, olie-extracten, eetbare producten en actuele preparaten via de portal, het online platform voor de verkoop van medicinale cannabis door de Canadese apotheekketen Shoppers Drug Mart.

Net zo strenge als bij farmaceutische producten

In de cannabis industrie waar standaardisatie nog in de kinderschoenen staat, beoogt deze studie met dezelfde strengheid richting te geven aan medicinale cannabis die van elk ander farmaceutisch product wordt verlangd.

“Onze ontwikkeling van een blockchain-beveiligd initiatief is nu geïntegreerd in een operationeel portaal dat producten een onveranderlijke digitale identiteit zal bieden, die alles kan vastleggen, van gedetailleerde chemie tot het DNA”

Medical Cannabis by Shoppers is het best gepositioneerd om Canadezen de zekerheid te bieden van medische producten die zijn getest en gevalideerd”, zegt Ken Weisbrod, Vice President Business Development / Cannabis Strategy van Shoppers Drug Mart. “Onze ontwikkeling van een blockchain-beveiligd initiatief, met TruTrace Technologies Inc., is nu geïntegreerd in een operationeel portaal dat producten een onveranderlijke digitale identiteit zal bieden, die alles kan vastleggen, van gedetailleerde chemie tot het DNA.”

Gebruikers van medicinale cannabis spreken al lang over de goede werking ervan bij de behandeling van chronische pijn. Cannabis wordt ook gezien als alternatief voor opioïden bij de behandeling van chronische pijn.

“We hebben het bewijs nodig om ons te helpen bij het voorschrijven van het juiste gevalideerde product, in de juiste dosis, voor de juiste patiënt”

Met anekdotische getuigenissen in overvloed, weet Dr. Clarke, een belangrijke opinieleider op het gebied van pijnbeheersing, dat wetenschappelijke gegevens nodig zijn om patiënten te helpen toegang te krijgen tot alternatieve pijnverlichting en om deze beweringen te testen.

“We hebben het bewijs nodig om ons te helpen bij het voorschrijven van het juiste gevalideerde product, in de juiste dosis, voor de juiste patiënt”, zegt Dr. Clarke. Dr. Clarke is anesthesist, directeur pijnbestrijding, medisch directeur van The Pain Research Unit en directeur van de Good Hope Ehlers Danlos Clinic, UHN.

“Door kwaliteitsnormen te garanderen, kunnen artsen en hun patiënten vertrouwen hebben in het gebruik van medicinale cannabis voor de behandeling van een breed scala aan pijngerelateerde aandoeningen.”