Mike Tyson’s ‘Tyson 2.0’ coffeeshop geopend in Amsterdam op Spuistraat

"Het is een droom die uitkomt om onze eerste coffeeshop in Amsterdam te openen," aldus Mike Tyson.

0
coffeeshop tyson 2.0 mike tyson amsterdam spuistraat 222
Foto met dank aan vliegende reporter Jack Giman.
- Advertentie -

Sinds afgelopen vrijdag heeft Amsterdam er weer een nieuwe coffeeshop bij. Nou ja nieuw, coffeeshop Softland (ook bekend als Greenhouse Effect) heet sinds 24 maart ‘Tyson 2.0’, vernoemd naar de cannabisproductlijn van de naamgever Mike Tyson.

Coffeeshop Softland / Greenhouse Effect heet nu coffeeshop Tyson 2.0

Volgens het persbericht zal de coffeeshop ‘geselecteerde TYSON 2.0-merkproducten, accessoires en andere innovatieve goederen en een premium lounge voor consumenten bieden. De opening van de café- en loungeruimte in Amsterdam markeert de eerste entree van het bedrijf in Europa, wat de snelle groei en het succes van het merk versterkt.’

Opmerkelijk is dat ze het ook hebben over Tyson 2.0-merkproducten. In ieder geval is het niet mogelijk om legaal THC-houdende producten uit de Verenigde Staten te importeren. Uiteraard is dit wel illegaal mogelijk (de vele ‘Cali’ wiet is daar een goed voorbeeld van), maar dat lijkt toch niet zo slim als legaal Amerikaans bedrijf.

“We kijken ernaar uit om het merk en de levensstijl van TYSON 2.0 in Amsterdam te introduceren(…)”

Hoe dan ook, de CEO liet weten in het persbericht: “Amsterdam is een stad met een zeer rijke cultuur die het heeft getransformeerd tot een van ‘s werelds belangrijkste bestemmingen met meer dan 18 miljoen toeristen die elk jaar bezoeken. Coffeeshop TYSON 2.0 viert onze reis en markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf nu we onze internationale aanwezigheid uitbreiden buiten Noord-Amerika naar de snelgroeiende Europese markt”, aldus Adam Wilks, CEO van TYSON 2.0. “We kijken ernaar uit om het merk en de levensstijl van TYSON 2.0 in Amsterdam te introduceren en onze Europese fans te bedienen met de toonaangevende producten waar we bekend om staan.”

Verder schrijven ze in het persbericht dat de nieuwe Coffeeshop TYSON 2.0 van 1.200 m² een van de grootste in zijn soort wordt en is centraal gelegen aan de Spuistraat 222, gunstig gelegen nabij Soho House en het W Hotel en op loopafstand van het Centraal Station. Gekleed in het kenmerkende kleurenpalet van het merk van rood en zwart met bakstenen muren en licht eikenhouten meubels om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren, zal de coffeeshop ook een lounge bevatten waar gasten het merk TYSON 2.0 en het productaanbod kunnen ervaren. De winkel zal ook een glazen bar bevatten die is ontworpen in samenwerking met TYSON 2.0’s partner Stündenglass en gasten kunnen ter plaatse Futurola-, Gpen- en Stündenglass-merchandise kopen.

“Het is een droom die uitkomt om onze eerste coffeeshop in Amsterdam te openen”

“Het is een droom die uitkomt om onze eerste coffeeshop in Amsterdam te openen”, liet Mike Tyson weten in het persbericht, medeoprichter en Chief Brand Officer van TYSON 2.0. “De Coffeeshop TYSON 2.0 zal fans onderdompelen in een volledige ervaring waar ze kunnen genieten van mijn favoriete TYSON 2.0-producten zoals ik dat doe. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd en getest en ik kan niet wachten om enkele van mijn meest geliefde en undefeated producten met Europa te delen.”

Ook reageerde Tyson met een boodschap op het Instagram account van de coffeeshop: