Nieuwe documentaire ‘The Doctor’ komt er aan over Franjo Grotenhermen

De trailer is alvast te zien.

0

Eerder deze week presenteerde de International Association for Cannabinoid Medicines (IACM) de trailer van een nieuwe documentaire over het leven van Franjo Grotenhermen.

The Doctor vertelt het verhaal van Franjo Grotenhermen

The Doctor is een documentaire over het leven van Franjo Grotenhermen, een baanbrekende arts die het therapeutische potentieel van medicinale cannabis zag. Een arts, een onderzoeker en een politiek activist die heeft gevochten voor het recht van zijn patiënten op legale toegang tot medicinale cannabis.

Sinds enkele jaren lijdt Grotenhermen aan microangiopathie en stoornis van de microcirculatie (ziekte van de kleine bloedvaten), een storing van de endotheelcellen die de binnenwanden van bloedvaten bekleden, en dus een verminderde bloedtoevoer naar de kleine bloedvaten en organen. Als gevolg van deze ziekte heeft hij problemen in zijn cardiovasculaire systeem met hartproblemen en een aandoening van de orthostase, waardoor hij voor een groot deel aan bed is gekluisterd. Maar hij zet zich nog steeds in voor medicinale cannabis.

De documentaire vindt plaats tijdens de 10e Conferentie over Cannabinoids in Medicine in Berlijn in 2019, georganiseerd door de International Association for Cannabinoids in Medicine (IACM), die Franjo een aantal jaren mede heeft opgericht en geleid.

De documentaire is een reis door zijn leven en werk van de afgelopen 30 jaar met interviews met zijn collega’s en collega-wetenschappers zoals Raphael Mechoulam, Mark Ware, Manuel Guzmán, Carola Pérez en anderen.

De trailer van de documentaire is hier te zien.