Open brief aan mede aandeelhouders Pyxus International

Een groep aandeelhouders van Pyxus International is met goede reden bezorgd en stuurde een brief naar de mede aandeelhouders.

0
Pyxus International
- Advertentie -

Op Twitter volgen we al een tijdje het account @a_pyxus: A Group of Shareholders of Pyxus International Inc. Pyxus International is een van de bedrijven dat we op de cannabis aandelen pagina hebben staan, maar het bedrijf is recentelijk van de New York Stock Exchange (NYSE) gehaald. Na een wisseling van berichten via Twitter, hebben ze besloten om hun net verstuurde brief met ons te delen.

Over Pyxus International

Pyxus International stond tot voor kort bekend als Alliance One International en was betrokken bij de tabaksteelt en verpakking. Eerder dit jaar veranderde het bedrijf in Pyxus omdat het cannabis omarmde. In januari verwierf Pyxus’s dochteronderneming Canadian Cultivated Products 75 procent van Canada’s Island Garden en 80 procent van Goldleaf Pharm. Later werd Canadian Cultivated Products omgedoopt tot FIGR Cannabis.

Begin oktober vorig jaar ontving Goldleaf een teeltvergunning van Health Canada. Daarnaast heeft Canada’s Island Garden een licentie gekregen om cannabis te verkopen en heeft het een overeenkomst getekend met de provincie Prince Edward Island voor 1.000 kilogram cannabisproducten. Bovendien is de dochteronderneming van Pyxus International in Korent betrokken bij de productie van industriële hennep en van hennep afgeleide CBD-olie en vloeistof voor e-sigaretten.

Brief aandeelhouders

Een groep aandeelhouders van Pyxus International is met goede reden bezorgd en dat zorgde ervoor dat onderstaande brief werd gestuurd naar de mede aandeelhouders en hier met toestemming is geplaatst.

De brief is vrij vertaald.

Klik hier om de originele brief in het Engels te lezen (click here for original English letter).

Een open brief van een groep aandeelhouders aan alle aandeelhouders van Pyxus International, Inc., et.al. – Een legendarisch Amerikaans tabaksbedrijf dat transformeert naar cannabis / hennephandel

Precies drie weken geleden, op de vroege ochtend van 15 juni 2020 (EST), terwijl veel investeerders / aandeelhouders een 10Q-formulier voor het fiscale kwartaal verwachtten dat eindigde op 31 maart 2020 en een 10K-formulier voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2020, liet het bedrijf nieuws over Chapter 11 (faillissement) vallen, voorverpakt om alle gewone aandeelhouders uit te roeien. Ja, als “voorverpakt” worden alle gewone aandelen geannuleerd. Uiteraard behoudt het management van het bedrijf hetzelfde belang van ongeveer 8% in het “nieuwe” bedrijf; gewone aandeelhouders kregen ongeveer $ 0,10 aangeboden op basis van ‘meenemen of weggaan’. WAUW!!!!!!!!!! Er is gewoon geen beter voorbeeld om de term ‘een klap in het gezicht’ te beschrijven in de wereld van investeringen.

Er is gewoon geen beter voorbeeld om de term ‘een klap in het gezicht’ te beschrijven in de wereld van investeringen

Volgens openbare informatie waren er die vroege ochtend precies 509 gewone aandeelhouders, waarvan de meerderheid institutionele aandeelhouders zijn. Als individuele aandeelhouders waren we totaal verrast door de stap van het bedrijf in Hoofdstuk 11; na alle goede PR’s die het bedrijf de afgelopen maanden en zelfs eerder heeft geleverd. Twee dagen na de indiening, op 17 juni 2020, vroeg het bedrijf de rechtbank om de indiening te bespoedigen.

Ja, het bedrijf wil dat het zo snel mogelijk wordt afgerond, terwijl de meeste aandeelhouders zoals wij er helemaal niet van op de hoogte waren. Er is gewoon niet veel tijd meer voor individuele aandeelhouders om te reageren. Individuele aandeelhouders zoals wij hadden zoveel vragen. Veel individuele aandeelhouders probeerden contact op te nemen met het bedrijf en alle verbonden partijen, maar kregen amper een zinvol antwoord. Sindsdien hadden wij, als individuele aandeelhouders, geen andere keuze dan ons te verenigen om gerechtigheid te zoeken voor de rechten van onze aandeelhouders, inclusief het eigendom en de rechten om de financiële, boekhoudkundige, regelgevende en andere gerelateerde documenten van het bedrijf te inspecteren.

Veel individuele aandeelhouders probeerden contact op te nemen met het bedrijf en alle verbonden partijen, maar kregen amper een zinvol antwoord

Onze kracht van cijfers groeide van één cijfer in de eerste twee dagen tot het huidige niveau van 140. We zijn vanaf het allereerste begin uiterst ethisch geweest door alleen aandeelhouders met aandelen mee te nemen vanaf 15 juni 2020 toen het bedrijf Hoofdstuk 11 indiende. Toch definieerde het bedrijf ons als “klein in $” door onze $ macht te berekenen met behulp van de huidige pink sheet en gebruikte het om ons verzoek van het Equity Committee te betwisten. Hoe is dat gerechtvaardigd? Immers, aandeelhouders hebben de afgelopen 2+ jaar tientallen miljoenen in het bedrijf geïnvesteerd? Het belangrijkste is dat niet alle activa van de belanghebbenden van de activa van het bedrijf zijn? Hoe kon het bedrijf meer dan 70 buitenlandse filialen uitsluiten, waaronder de populairste FIGR in Hoofdstuk 11? Vooral wanneer die 70+ buitenlandse filialen ongeveer 70-80% procent van de miljard omzet van het bedrijf genereren? Het bedrijf had de afgelopen twee jaar een jaaromzet van $ 1,5- $ 2 miljard.

Als groep van individuele aandeelhouders hebben we enkele vragen aan alle andere aandeelhouders buiten onze groep:

  1. Werd u vaag of duidelijk aangegeven of beloofd door een persoon / organisatie dat u uw geld terugkrijgt (terugbetaling)?
  2. Was u vaag of duidelijk aangegeven of beloofd door een persoon / organisatie dat u zult worden beloond na de “succesvolle” goedkeuring van het bedrijf van het voorverpakte hoofdstuk 11?
  3. Als u een instelling / fonds bent, negeert u de belangen van uw eigen klanten / klanten en / of was u de hele tijd betrokken bij dit hoofdstuk 11?
  4. Als u op alle drie bovenstaande vragen NEE hebt geantwoord, weet u dan eigenlijk de waarde van het bedrijf? Analyseert / berekent u eigenlijk de waardering van de totale activa van het bedrijf? Denkt / gelooft u eigenlijk dat het bedrijf per saldo tekort zou komen in een vrije val of liquidatiescenario? Kent u de waardering en / of de prijs bij buyouts / overnames van het hele bedrijf en / of een deel van het bedrijf? Dit is een legendarisch Amerikaans bedrijf dat in de afgelopen 150 jaar zijn tabaksimperium wereldwijd heeft opgebouwd en zich met volle paardenkracht heeft omgevormd tot de cannabis- / hennepindustrie. Het marktaandeel, de winstmarge en het groeipotentieel van het bedrijf zijn precies goed. Sommigen van ons geloven zelfs dat de cannabis- / hennepactiviteiten van het bedrijf van de grond zullen komen, terwijl de meesten van ons geloven dat het al van de grond komt.

Als aandeelhouder bezit u de eigendom van dit bedrijf. Als je niets te verbergen hebt, is het tijd om naar boven te gaan.