Politie in Halle ziet Rosin pers aan voor explosief

De politie in Halle deed eerder deze week een inval in een huis met de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) en trof geen explosief aan, maar een Rosin pers.

0
Foto: Plantarium
- Advertentie -

Grappig (of treurig, het is maar niet hoe je het bekijkt) verhaal eerder deze week in het lokale medium Regio 8. De politie in Halle, Gelderland, heeft een inval eerder deze week gedaan in een huis met de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Vreemd zou je zeggen voor een cannabis gerelateerde inval, maar het bleek omdat ze dachten dat een Rosin pers een explosief was.

Een Rosin pers is geen explosief…

De politie was namelijk afgelopen dinsdag om 13.15 afgekomen op een melding dat er verdovende middelen te vinden zouden zijn in een woonhuis.

“Omdat het vermoeden bestond dat het om een explosief ging, kwamen ook brandweerlieden en medewerkers van de EOD naar de locatie toe”

Daar troffen ze aanvankelijk niets aan, maar wel een apparaat dat ze nog nooit hadden gezien blijkbaar. Want wat bij ons bekend is als een Rosin pers, daarover dacht de politie dat het ging om een explosief.

Zo schrijft Regio 8: “Omdat het vermoeden bestond dat het om een explosief ging, kwamen ook brandweerlieden en medewerkers van de EOD naar de locatie toe.”

Wel schrijven ze dat de politiewoordvoerder liet weten dat er dingen waren aangetroffen die ‘wijzen op de voorbereiding van een hennepkwekerij’.

Wat precies, lieten ze echter niet kwijt. Ook zijn er geen aanhoudingen verricht.

Afsluitend liet de politiewoordvoerder weten aan Regio 8: “Het onderzoek ter plaatse is afgerond, maar er wordt wel verder onderzoek gedaan naar de mogelijke voorbereidingen voor een hennepkwekerij.”