Studie: Amerikanen wenden tot cannabis om gelukkiger te voelen tijdens COVID-19 pandemie

Een nieuwe nationale studie in de VS vond een positieve correlatie tussen de nationale vraag naar medicinale cannabis en het nationale aantal COVID-19-gevallen.

0
cannabis amerikanen coronacrisis covid-19 corona pandemie
Via Veriheal
- Advertentie -

Hebben de stressfactoren tijdens de coronacrisis meer Amerikanen ertoe aangezet om medicinale cannabis te gebruiken als een alternatief hulpmiddel voor het beheren van hun geestelijke gezondheid? Een nieuwe nationale studie waarin deze vraag werd onderzocht, vond een positieve correlatie tussen de nationale vraag naar medicinale cannabis en het nationale aantal COVID-19-gevallen; met andere woorden, naarmate het aantal gevallen toenam, nam ook het gebruik van medicinale cannabis toe. En terwijl de meest voorkomende reden voor het verkrijgen van een medicinaal recept in het verleden chronische pijn was, noemde de meerderheid van de medicinale cannabispatiënten die het afgelopen jaar een medicinaal recept hebben aangevraagd psychologische doeleinden, waarbij 55% van de patiënten zei dat hun belangrijkste reden voor het gebruik van cannabis was “om zich ‘gelukkig’ te voelen.”

55% medicinale cannabis patiënten VS consumeert om zich gelukkig te voelen

bevindingen maken deel uit van een nationale studie

Deze bevindingen maken deel uit van een nationale studie uitgevoerd door Veriheal, een gezondheidszorgonderneming achter het grootste medicinale cannabis toepassingsplatform van het land, in samenwerking met afgestudeerde onderzoeksgeleerden van de London School of Economics, University of Southern California en University of Maryland; en de CREA (Cultivating Research Education and Advocacy) Group, een bedrijf voor bedrijfsontwikkeling en onderzoek dat zich toelegt op psychoactieve drugs zoals cannabinoïden, psychedelica en entheogenen. De bevindingen werden officieel gepresenteerd aan de American Chemical Society, een door het Congres gecharterd non-profit toonaangevend onderzoek in de wereldwijde chemische onderneming, tijdens hun nationale conferentie in april 2021.

De studie, uitgevoerd tussen januari 2020 en maart 2021, onderzocht de interesse en acceptatie van medicinale cannabis door het gewenste effect in de regio, het geslacht en de leeftijdsgroep, in relatie tot COVID-19-gevallen in Amerika, zoals gerapporteerd door de officiële COVID-19 CDC-datatracker. Patiëntgegevens werden verkregen uit enquêtes op het Veriheal telemedicine-platform, dat potentiële cannabispatiënten in contact brengt met door de staat gecertificeerde cannabisdokters om het aanvraagproces voor medicinale cannabis voorschriften te vergemakkelijken en te stroomlijnen.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek geven aan dat:

  • 55% van de gebruikers van medicinale cannabis streeft er voornamelijk naar om zich ‘gelukkig’ te voelen; 29% voelt ‘opluchting’; 7% voelt zich ‘ontspannen’; 5% om zich ‘slaperig’ te voelen
  • Geluk is de belangrijkste reden voor medicinaal cannabisgebruik onder 39% van de boomers; 45% van Gen X; 28% van de millenials en 29% van generatie Z.
  • Millenials zijn het meest geneigd om een ​​aanbeveling voor medicinale cannabis te krijgen tijdens pieken in COVID-gevallen, gevolgd door Gen X en Gen Z.

“We waren stomverbaasd toen we ontdekten dat de resultaten die hypothese daadwerkelijk tenietdeden(…)”

“Toen we begonnen met het onderzoeken van de relatie tussen medicinaal cannabisgebruik en COVID-19, was onze oorspronkelijke hypothese dat de vraag naar cannabis zou toenemen met COVID-19-gevallen naarmate mensen op zoek gingen naar fysiologische verlichting en manieren om met stress om te gaan”, aldus Maha Haq in het persbericht, CEO van CREA. en afgestudeerde student aan de School of Pharmacy van de University of Maryland. “We waren stomverbaasd toen we ontdekten dat de resultaten die hypothese daadwerkelijk tenietdeden. In plaats daarvan ontdekten we dat mensen psychologische hulp zoeken als reactie op exogene schokken, waaronder COVID-19 en verder. Periodes van sociale onrust, zoals de Black Lives Matter-protesten en de verkiezingen van 2020, kunnen worden gezien als pieken in de belangstelling voor medicinale cannabis binnen onze datasets. “