Tilray kondigt $1.2 miljard verlies aan en overname van Hexo voor $56 miljoen

Ondanks een gigantisch verlies van $1,2 miljard afgelopen kwartaal door Tilray gaat het toch een overname doen van concurrent Hexo.

0
tilray
- Advertentie -

De Canadese cannabisproducent Tilray (NASDAQ:TLRY) heeft een nettoverlies van $1,2 miljard (1,5 miljard Canadese dollars) gerapporteerd voor het kwartaal dat eindigde in februari. Daarnaast heeft het bedrijf aangekondigd dat het de noodlijdende concurrent Hexo Corp. (NASDAQ:HEXO) zal overnemen voor $56 miljoen.

Gigantisch verlies afgelopen kwartaal en toch een overname doen van Hexo door Tilray

Volgens een persbericht heeft Tilray het kwartaalverlies te wijten aan een dalende marktkapitalisatie en een netto-activaverlaging als gevolg van hogere rentetarieven. Het bedrijf boekte ook een waardevermindering op de voorraad ter waarde van $55 miljoen.

Tilray meldt echter dat het verlies geen invloed heeft op de naleving van de schuldenconvenanten, de kasstromen of de beschikbare liquiditeit van het bedrijf.

Ook zei Tilray in het persbericht dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Hexo over te nemen voor een totale aankoopprijs van ongeveer $ 56 miljoen. Tilray is van plan de deal te financieren door 0,4352 gewone aandelen Tilray uit te geven voor elk uitstaand Hexo-aandeel.

Irwin D. Simon, voorzitter en Chief Executive Officer van Tilray Brands, verklaarde in het persbericht: “Gedurende het kwartaal bleven we ons concentreren op onze hoogste prioriteiten: het behouden en laten groeien van de omzet in kernmarkten en regio’s, terwijl we het platform optimaliseren om positieve gratis cashflow op een versnelde tijdlijn. We presteren op beide fronten en hebben een omzetgroei gerealiseerd ondanks de uitdagende marktdynamiek in Canada, Europa en de VS, evenals ons 16e achtereenvolgende kwartaal met een positieve aangepaste EBITDA.”

Hij vervolgde: “Vooruitkijkend richten we ons erop om het leidende, meest gediversifieerde cannabislevensstijl- en CPG-bedrijf ter wereld te worden. Onze strategie om deze visie waar te maken, is gericht op het nastreven van gerichte groeimogelijkheden, zoals blijkt uit onze opportunistische overnames van zowel Montauk Brewing Company als HEXO, dat aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij het stimuleren van de operationele efficiëntie en het verbeteren van de winstgevendheid, terwijl het blijft investeren in toonaangevende merken. We zijn ongelooflijk enthousiast over onze gecombineerde prospects die verder gaan met HEXO en verwachten een naadloze integratie van HEXO’s activiteiten in ons efficiënte, duurzame platform. Tegelijkertijd zullen we onze niet-aflatende focus op kosten- en operationele efficiëntie voortzetten en onze toonaangevende balans versterken om duurzame, winstgevende groei en aandeelhouderswaarde te realiseren.”

Mark Attanasio, voorzitter van HEXO, zei in het persbericht: “Het afgelopen jaar heeft HEXO een rigoureus plan voor kostenbesparingen en balansoptimalisatie opgesteld en uitgevoerd. Toen we vorig jaar met Tilray begonnen te werken, was de waarde die we konden bereiken door de combinatie van onze bedrijven om te concurreren en winstgevende groei te stimuleren in de sterk gefragmenteerde Canadese markt, meteen duidelijk. Met de recente tegenwind in de cannabisindustrie, heeft onze raad van bestuur vastgesteld dat HEXO-aandeelhouders baat zouden hebben bij het deel uitmaken van Tilray’s gediversifieerde activiteiten en van het sterke plan dat ze hebben om hun leiderschap in de sector te versterken, de top- en bottom-lines te blijven versterken en om waardecreatie stimuleren. Met Irwin en zijn leiderschapsteam zijn we ervan overtuigd dat onze merken zullen blijven groeien en bloeien als onderdeel van Tilray Brands.”

In maart maakte Tilray al bekend dat het $211 miljoen schuld van Hexo ging opkopen en meer gingen samenwerken.