Toyota financiert onderzoek naar ontdekken cannabisgebruik

Toyota's Collaborative Safety Research Center en University of California San Diego gaan onderzoeken of cannabisgebruik is te detecteren.

0
toyota collaborative safety research center CSRC
Via PR Newswire
- Advertentie -

Toyota’s Collaborative Safety Research Center (CSRC) heeft vorige week aangekondigd in een persbericht dat er vier extra onderzoeksprojecten worden toegevoegd aan de volgende fase van zijn baanbrekende onderzoek naar autoveiligheid. De projecten omvatten een onderzoek naar de menselijke diversiteit in de biomechanica van letsel, een blik op technologieën die kunnen helpen voorkomen dat bestuurders met een beperking zichzelf of anderen in gevaar brengen, hoe te voorspellen wanneer een bestuurder het risico loopt arbeidsongeschikt of ziek te worden voordat het een noodgeval wordt en hoe effectiever de bediening van het voertuig tussen de bestuurder en de automatisering doorgeven. Onderdeel van een van de onderzoeken is ook het detecteren van cannabisgebruik.

Onderzoek naar detecteren van rijstoornissen als gevolg van cannabis in een gecontroleerde omgeving

Deze nieuwe projecten sluiten aan bij de negen die in april zijn aangekondigd als onderdeel van een vijfjarige verbintenis van $ 30 miljoen om de diversiteit aan veiligheidsbehoeften te onderzoeken en veilige mobiliteitsopties te analyseren die geschikt zijn voor een verscheidenheid aan toepassingen, fysieke kenmerken en niveaus van toegankelijkheid voor mens en samenleving.

CSRC zal via deze nieuwe projecten blijven samenwerken met de University of Virginia, University of Michigan Medical School, University of California San Diego, University of Nebraska Medical Center, Iowa State University en University of Wisconsin-Madison. Veiligheidsverbeteringen die in deze projecten worden gevonden, zullen openbaar beschikbaar zijn om de veiligheid in de hele industrie vooruit te helpen.

Met de University of California San Diego doet het onderzoek onder de titel ‘Het beoordelen van alcohol- en drugsproblemen bij bestuurders met behulp van monitorsystemen voor bestuurders’ en schrijven daarover in het persbericht:

Welke technologieën kunnen helpen voorkomen dat bestuurders met een beperking zichzelf en anderen in gevaar brengen? Onderzoekers zullen vrijwilligers rekruteren en evalueren in een simulator om de haalbaarheid te testen van het gebruik van bestaande boordtechnologieën voor het detecteren van rijstoornissen als gevolg van alcohol en cannabis in een gecontroleerde omgeving.

Toyota heeft in 2011 het Collaborative Safety Research Center (CSRC) opgericht om de verkeersveiligheid voor de industrie en de samenleving te verbeteren door middel van open partnerschappen met universiteiten, ziekenhuizen en andere instellingen. Van 2011-2022 heeft CSRC $ 85 miljoen ontvangen voor fundamenteel veiligheidsonderzoek, inclusief de ontwikkeling van tools en testprocedures met betrekking tot de doeltreffendheid van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en onderzoek naar menselijke factoren op het gebied van voertuigveiligheid.

Inclusief lopende werkzaamheden heeft CSRC 98 onderzoeksprojecten uitgevoerd met meer dan 30 verschillende instellingen, meer dan 260 onderzoekspapers gepubliceerd en meer dan 300 onderzoekers betrokken, die de resultaten wereldwijd openbaar hebben gedeeld. De projecten hebben een zinvolle bijdrage geleverd om onderzoek en technologie vooruit te helpen voor de veilige integratie van toekomstige mobiliteitsoplossingen voor iedereen.