Vraag naar medicinale cannabis in VS neemt toe tijdens coronacrisis

Er is een grotere vraag naar medicinale cannabis, ondanks de legalisatie van cannabis voor volwassenen laten nieuwe enquêtegegevens zien.

0
vraag medicinale cannabis VS toename
- Advertentie -

Interessante nieuwe enquêtegegevens verzameld door cannabismediakanaal WayofLeaf suggereren dat er een grotere vraag is naar medicinale cannabis, ondanks de toegenomen toegang tot recreatieve cannabis via legalisatie voor gebruik door volwassenen. Dat maakten ze bekend in een persbericht.

Meer behoefte aan medicinale cannabis tijdens coronacrisis

“meer in de afgelopen 12 maanden” nodig

De resultaten van de studie laten zien dat 70% van de potentiële aanvragers van een medicinale cannabis kaart “meer in de afgelopen 12 maanden” nodig had in vergelijking met andere jaren. Dit suggereert een duidelijke correlatie tussen de impact van de coronacrisis en de voortdurende behoefte aan toegang tot medicinale cannabis.

Volgens de enquête zeggen bijna 1-op-3 kaartaanvragers (of potentiële aanvragers) dat ze geïnteresseerd zijn in het gebruik van cannabis om angst en stress te helpen verlichten. Nog eens 71% van de deelnemers aan de enquête zei dat ze cannabis liever onder begeleiding van een arts zouden gebruiken in plaats van alleen.

Pandemie verhoogt niveaus van stress en angst

“De onderzoeksgegevens zijn op zijn zachtst gezegd interessant”, zegt WayofLeaf Content Director Dylan Baker in het persbericht. “Het is duidelijk dat de pandemie verhoogde niveaus van stress en angst heeft veroorzaakt, en veel meer mensen dan we hadden verwacht kijken naar medicinale cannabis als een mogelijke uitlaatklep voor verlichting.”

“Het is duidelijk dat de pandemie verhoogde niveaus van stress en angst heeft veroorzaakt(…)”

Het uitgevoerde onderzoek en de bijbehorende gegevens zijn intern verzameld door WayofLeaf. Bijkomende hoogtepunten uit de enquête zijn onder meer het feit dat 85% van de deelnemers “zelfverzekerd of zeer zeker” was dat cannabis zou kunnen helpen bij hun specifieke aandoening. Minder dan de helft zei echter tevreden te zijn met de huidige kaartaanvraagprocessen.

“Voor ons waren er drie belangrijke punten uit de enquête”, vervolgt Baker in het persbericht. “Mensen hebben stress en angst door de pandemie, ze willen medicinale cannabis gebruiken om het hoofd te bieden, maar ze zijn niet tevreden met de huidige medicinale cannabis-kaartaanvraagprocessen in hun staat.”

Naast het benadrukken van de resultaten van de enquête, wees het WayofLeaf-team op aanbevolen manieren die kaartaanvragers kunnen gebruiken om online contact te maken met artsen, in plaats van dure en tijdrovende persoonlijke aanvraagprocedures te moeten doorlopen.