Zuid-Afrika maakt plannen voor een legale cannabisindustrie bekend

Nadat eerder al het cannabisverbod ongrondwettig werd verklaard, onthult Zuid-Afrika nu de contouren van het 'Cannabis Master Plan'.

0
Zuid Afrika Cannabis Social Clubs
- Advertentie -

Afgelopen week openbaarde de overheid van Zuid-Afrika in een livestream op YouTube een inzicht in de aanstaande cannabisindustrie, nadat eerder al het het kweken, bezit en gebruik werden legaal verklaard nadat tot driemaal toe het cannabisverbod ongrondwettig werd verklaard.

Zuid-Afrika openbaart ‘Cannabis Master Plan’ voor een legale cannabisindustrie

Het ‘Cannabis Master Plan’, zoals het daadwerkelijk is genoemd, kan mogelijk 25.000 banen creëren en een miljardenindustrie.

Onderdeel van het plan is het volgende:

  • De ontwikkeling van de binnenlandse markt voor cannabisproducten vergemakkelijken.
  • Faciliteren en coördineren van de opening van exportmarkten voor Zuid-Afrikaanse cannabisproducten.
  • Vergemakkelijken van de overheidsinkoop van cannabisproducten van arme boeren en fabrikanten.
  • Faciliteren van de ontwikkeling van geschikte marktondersteunende infrastructuur zoals verwerkingsfabrieken en opslagfaciliteiten.
  • Ontwikkeling en implementatie van stimuleringsprogramma’s om de deelname van arme leveranciers aan de lokale en exportmarkten voor cannabisproducten te ondersteunen.

“De schedules voor de Geneesmiddelenwet zijn gewijzigd om cannabis opnieuw te plannen, wat veel heeft geholpen om ons steeds dichter bij commercialisering te brengen”, zei Thabo Ramashala van de Department of Agriculture, Land Reform and Rural Development (DALRRD, verantwoordelijk voor het plan) in zijn presentatie tijdens de livestream aan het parlement.

“Maar er zijn nog steeds uitdagingen met de wet op de drugs- en drugshandel. Er zijn daar een aantal uitdagingen geweest … veel rechtszaken.”

Het Cannabis Master Plan hecht daarnaast veel belang aan het opzetten van een duurzaam zaadvoorzieningssysteem, waarbij alle bedrijven die betrokken zijn bij de veredeling, vermeerdering en verkoop van cannabiszaden gecertificeerd moeten zijn.

“Alle cultivars van cannabis en hennep zullen worden getest om hun onderscheidend vermogen, uniformiteit en stabiliteit te garanderen voordat ze worden vrijgegeven voor verkoop op de Zuid-Afrikaanse markt,” zei Ramashala, eraan toevoegend dat zaden worden getest om een kwaliteitsniveau te bereiken voor zowel de lokale en exportmarkt.

Het plan stelt voor dat de overheid gecertificeerde cannabiszaden en andere start-up productiemiddelen levert aan nieuwe, kleinschalige boeren.

Een eerdere poging tot het creëren van wetgeving werd niet in dank afgenomen door advocaten en activisten.

Waardeketens geven inzicht in hoe Zuid-Afrika het wil aanpakken

In de livestream produceerden ze ook enkele waardeketens voor de industriële hennep, medicinale cannabis en recreatieve markt.

Zuid Afrika hennep legalisering wetgeving
De waardeketen voor industriële hennep
Zuid Afrika medicinale cannabis wetgeving
De waardeketen voor medicinale cannabis
Zuid Afrika legalisering recreationale cannabis
De waardeketen voor recreatieve cannabis.

Ook kleine boeren worden niet vergeten: “De inheemse dagga-telers en verkopers moeten worden opgenomen in de waardeketens van cannabis. Hetzelfde geldt ook voor nieuwe kleinschalige telers uit andere door armoede geteisterde delen van het land.”

Zuid Afrika legalisering cannabis hennep medicinale

Voor de volledige presentatie, zie de livestream hieronder.