13 coffeeshopbonden en stichtingen sturen brief naar minister Agema en Tweede Kamer

In deze brief geven de organisaties uitleg over de achtergrond en de positieve resultaten van het Nederlandse cannabisbeleid, maar leggen ze ook de belangrijkste knelpunten en problemen bloot.

0
13 coffeeshopbonden en stichtingen sturen brief naar minister Agema en Tweede Kamer
Via Stichting VOC
- Advertentie -

Dertien stichtingen en coffeeshopbonden hebben gezamenlijk een brief gestuurd naar de Tweede Kamer en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Fleur Agema (PVV). In deze brief geven de organisaties uitleg over de achtergrond en de positieve resultaten van het Nederlandse cannabisbeleid, maar leggen ze ook de belangrijkste knelpunten en problemen bloot.

De brief is een initiatief van de Stichting Maatschappij & Cannabis (SMC), bekend van de Cannabis-Kieswijzer.

In de brief wordt uitgebreid ingegaan op feiten en cijfers, de steun vanuit de bevolking voor de legalisering van cannabis, wat het de schatkist kan opleveren, de internationale ontwikkelingen, de scheiding der markten, coffeeshops, het wietexperiment, de maximale handelsvoorraad van 500 gram, het (niet bestaan) van een recht op bezit, thuisteelt en cannabis en verkeer.

Brede ondersteuning vanuit de sector

De brief is ondertekend door een breed scala aan organisaties en hun voorzitters, wat de brede steun binnen de sector voor deze oproep benadrukt. Onder de ondertekenaars bevinden zich onder andere:

De volledige tekst van de brief, die op 1 juli 2024 is verzonden, is te lezen op de website van de stichting VOC.