Steekpartij bij Groningse coffeeshop the Happy leidt tot vier gewonden

Een steekpartij bij de Groningse coffeeshop The Happy leidde gisteren tot vier gewonden, waarvan drie naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een verdachte is aangehouden.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Bij Coffeeshop the Happy aan het Damsterdiep zijn gisterochtend vier mensen neergestoken. De politie zette direct het gebied af, terwijl meerdere politiewagens en ambulances ter plaatse kwamen. Omstanders meldden dat er een steekpartij had plaatsgevonden. Een van hen verklaarde: „De politie vroeg of we iemand zagen wegrennen,” terwijl de hulpdiensten continu arriveerden.

Een woordvoerder van de politie gaf aan dat de melding van het incident rond 9 uur binnenkwam. „Vier personen raakten gewond, waarvan een zwaar. Ambulancebroeders ontfermden zich over de gewonden en het gebied werd afgezet.”

Verdachte aangehouden

Van de vier slachtoffers werden drie mannen met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw raakte lichtgewond en werd ter plaatse behandeld. Een van de gewonde mannen, een 36-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden als verdachte.

Eerdere incidenten bij Coffeeshop the Happy leidden in april al tot een maandelijkse sluiting op last van de burgemeester. Volgens de woordvoerder van het stadhuis vormden meerdere geweldsincidenten de aanleiding voor dit besluit. „De risico’s voor de openbare orde waren dusdanig groot dat we tot sluiting moesten overgaan,” aldus de woordvoerder.

Overlast en onrust in de buurt

Omwonenden van de coffeeshop vertelden tegen het lokale medium Sikkom dat er altijd al sprake was van overlast, maar dat deze de laatste maanden ernstiger is geworden. „Het is onrustiger geworden,” zei een van de buurtbewoners. „Er zijn regelmatig vechtpartijen, de politie moest laatst zelfs een waarschuwingsschot lossen en de shop lijkt vaak doelwit van overvallers te zijn.”