De Beursberichten: aandelen kelderen verder, met name Greenlane flink

Net zoals vorige week daalden de aandelenkoersen van de bedrijven die we volgen in De Beursberichten rubriek.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we drie beursgenoteerde cannabis bedrijven die in Nederland actief zijn en waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 27

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2024 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Aurora, Cronos Group, Canopy Growth en Tilray, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 2,19 waard na een daling van zo’n 13,1%. Het aandeel is een week later 2,13 dollar waard: een daling van zo’n 2,74%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,9908 dollar per aandeel waard na een daling van zo’n 5,63%. Vandaag is het 0,9720 dollar waard: een daling van zo’n 1,9%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 0,3689 dollar waard per aandeel na een daling van zo’n 24,7%. Vandaag is het 0,2725 dollar waard: een daling van zo’n 26,13%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Aandelen kelderen verder, met name Greenlane flink

Net zoals vorige week daalden de aandelenkoersen van de bedrijven die we volgen in De Beursberichten rubriek. Voornamelijk Greenlane daalde flink met net zoals vorige week zo’n 25% daling ten opzichte van de week ervoor.