Village Farms bevestigt toewijzing wietexperiment, 85% eigenaar Leli Holland

Leli Holland heeft de wietexperiment toewijzing binnen bevestigt het Canadese Village Farms dat 85% van het bedrijf al in handen heeft.

0
village farms leli holland experiment gesloten coffeeshopketen
- Advertentie -

Village Farms International, Inc. (NASDAQ:VFF) heeft eerder deze week in een persbericht aangekondigd dat Leli Holland B.V. de tiende en laatste vergunning heeft gekregen om legaal cannabis te telen in Nederland in het kader van het Experiment gesloten coffeeshopketen. Vervolgens voltooide Village Farms de overname van 85% van het particuliere Leli Holland in het kader van de eerder aangekondigde koopoptieovereenkomst, waardoor Village Farms rechtstreeks kan deelnemen als in Nederland gevestigde teler en distributeur van cannabis.

Leli Holland heeft de toewijzing binnen, Canadese Village Farms heeft 85% van het bedrijf al in handen

“We zijn zo trots om naar Nederland te komen als een van de slechts tien bedrijven die een vergunning krijgen om recreatieve cannabis te telen en hoogwaardige cannabisproducten te distribueren naar coffeeshops in Nederland”, zei Michael DeGiglio in het persbericht, CEO van Village Farms. “Village Farms heeft een lange, rijke geschiedenis in Nederland en het meerderheidsbelang van Leli zal directe en zinvolle deelname aan het Nederlandse programma mogelijk maken en bijdragen aan het hervormen van de toekomst van recreatieve cannabis in Nederland. Village Farms’ Vice President van European Cannabis, Orville Bovenschen, geboren en getogen in Nederland, zal onze cannabisonderneming daar leiden en zijn tijd verdelen tussen ons hoofdkantoor in Orlando en Nederland. We kijken ernaar uit om onze diepgaande expertise en tientallen jaren ervaring in het ontwerp, de bouw, de start opzetten en exploiteren van hoogwaardige, goedkope landbouwfaciliteiten in gecontroleerde omgeving voor de Nederlandse cannabisindustrie.”

“(…)kijken er erg naar uit om deze consumenten te voorzien van hoogwaardige, veilige en geteste cannabis in de deelnemende jurisdicties”

“Nederland is al decennia lang een wereldwijde pionier in de decriminalisering van cannabis en het Nederlandse programma is een historische, positieve stap in de evolutie van de cannabisregelgeving van het land, waardoor het het eerste grote Europese land wordt dat grootschalige recreatieve teelt toestaat. Het gebruik van het bestaande retailverkoopkanaal zal de Nederlandse consumenten enorm ten goede komen en we kijken er erg naar uit om deze consumenten te voorzien van hoogwaardige, veilige en geteste cannabis in de deelnemende jurisdicties. We verwachten dat onze Nederlandse roots, gecombineerd met onze diepe Canadese ervaring, bijdragen aan een succesvol pilotprogramma en de potentie van het programma om landelijk uit te breiden.”

De heer DeGiglio voegde toe: “Terwijl het cannabissentiment gunstig verschuift, streven we naar andere Europese kansen en zullen we deze blijven nastreven naarmate ze zich ontvouwen. Onze directe deelname aan het Nederlandse programma, waarbij we gebruikmaken van onze positie als Canadese topproducent met EU-GMP certificering, positioneert Village Farms sterk voor succes in deze markten terwijl ze legaliseren.”