Village Farms (NASDAQ:VFF) koopt 80% aandelen 6e wietexperiment teler Leli Holland

Village Farms heeft een meerderheidsaandeel (80% van de aandelen) gekocht van de zesde bevestigde teler Leli Holland voor € 3,950,000.

0
village farms leli holland experiment gesloten coffeeshopketen
- Advertentie -

Gisteren maakte het op de NASDAQ genoteerde Village Farms (NASDAQ:VFF) bekend in een persbericht dat het een meerderheidsaandeel (80% van de aandelen) van de zesde bevestigde teler in het experiment gesloten coffeeshopketen Leli Holland heeft gekocht voor maar liefst € 3,950,000 waarvan € 950,000 direct naar de aandeelhouders van Leli Holland gaan en de rest in drie gedeeltes naarmate het project vordert.

Eerder maakten we de eerste vijf bevestigde telers al bekend, Cookies en Linsboer B.V. (The Plug), evenals The Growery, Cannamax en Fyta Group. Maar met deze aankondiging kunnen we stellen dat Leli Holland de zesde bevestigde teler is. Eerder werden we al in de wandelgangen op de hoogte gebracht dat er een zesde teler was bevestigd.

Village Farms deze keer wel succesvol in aankoop van teler

In het persbericht valt te lezen dat Leli Holland en Village Farms van plan zijn om twee overdekte productiefaciliteiten voor Controlled Environment Agriculture (CEA) te bouwen, waarbij gebruik wordt gemaakt van Leli’s staat van dienst in het beheren van complexe regelgevings- en goedkeuringsprocedures in Nederland op zowel federaal als lokaal niveau, evenals specifieke teeltervaring, en Village Farms’ meer dan drie decennia als een verticaal geïntegreerde CEA-teler, evenals zijn uitgebreide ervaring in teelt, productontwikkeling en commercialisering op de Canadese legale recreatieve cannabismarkt. Als meerderheidsaandeelhouder van Leli zal Village Farms verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het project en de commercialisering van het product binnen het volledig verticaal geïntegreerde bedrijfsmodel, inclusief het ontwerp en de bouw van de faciliteiten, de exploitatie van de faciliteiten (het leveren van expertise op het gebied van teelt en oogst en droogtechnologie), productontwikkeling en strategie, branding en marketing, gebruikmakend van de ervaring die op elk van deze gebieden is opgedaan door het succes van haar volledige dochteronderneming, Pure Sunfarms, in Canada.

“(…)cruciale stap in de richting van de brede legalisering van recreatieve cannabis in Europa(…)”

“We zien het Nederlandse experiment gesloten coffeeshopketen als een cruciale stap in de richting van de brede legalisering van recreatieve cannabis in Europa, en ons meerderheidsbelang in Leli als zowel een kans om deel te nemen aan de eerste recreatieve markt in Europa als een springplank om een ​​belangrijke deelnemer te worden in een bredere recreatieve markt in Europa”, zegt Michael DeGiglio in het persbericht, CEO van Village Farms. “De oprichters van Leli delen onze passie voor de cannabisplant, ons geloof in de rol van cannabis in gezondheid en welzijn, onze toewijding aan duurzame teeltpraktijken en het voordeel van echt verticaal geïntegreerde activiteiten. Village Farms heeft een lange, bewezen staat van dienst als verticaal geïntegreerde CEA-teler – ontwerp en bouw van geavanceerde faciliteiten, efficiënte, grootschalige operaties, productontwikkelingsstrategie, branding en marketing – die in combinatie met Leli’s lokale expertise ons positioneren voor succes op deze markt. Belangrijk is dat we ook een gemeenschappelijk erfgoed delen met Leli, waarbij de prestaties en innovaties van Village Farms in CEA stevig geworteld zijn in de diepe culturele knowhow van de groeiende Nederlandse gemeenschap.”

“Europa vertegenwoordigt meer in het algemeen een belangrijke langetermijnkans op het gebied van cannabis(…)”

De heer DeGiglio concludeerde in het persbericht: “Voortbouwend op de successen van Pure Sunfarms in Canada, kijken we ernaar uit om de markt te leiden in een andere legale, gereguleerde recreatieve cannabismarkt, met een bestaande, grote consumentenbasis, in wat we hopen een nationaal en permanent beleid te worden. Europa vertegenwoordigt meer in het algemeen een belangrijke langetermijnkans op het gebied van cannabis. We zullen zorgvuldig geselecteerde markten nastreven, onder leiding van onze onlangs benoemde Vice President, European Business Development and Operations, Orville Bovenschen, die zelf in Nederland is geboren en getogen.”

Eerdere poging om aandelen in een wietexperiment teler te kopen mislukt

In september van vorig jaar maakte Village Farms bekend dat het een definitieve overeenkomst had gesloten met DutchCanGrow, een in Nederland gevestigde cannabisonderneming die kandidaat was voor de wietproef. Village Farms zou een van de zes gelijke aandeelhouders in DutchCanGrow die elk iets minder dan 16% bezitten, met een zevende aandeelhouder die 5% bezit. Alleen DutchCanGrow is uitgeloot voor het experiment.

Verder berichtten we eerder al dat Village Farms een CBD producent uit Colorado voor $ 75 miljoen had overgenomen in augustus van dit jaar, terwijl ze vorig jaar nog alle aandelen van de Canadese teler Pure Sunfarms overnamen voor 79.9 miljoen Canadese dollars.

Cannabis Industrie Awards 2023