Medicinale cannabis pionier James Burton start inzamelingsactie voor terugkeer naar VS

Het enige wat hij nog wilt is zijn eigen wiet kweken, maar dat gaat legaal niet gebeuren op korte tijd in Nederland liet hij weten op Facebook.

0
James Burton
James Burton in de kas van Stichting Institute of Medicial Marijuana (SIMM).
- Advertentie -

Als je ook maar iets van de geschiedenis van medicinale cannabis in Nederland weet, dan ben je bekend met James Burton en zijn Stichting Institute of Medical Marijuana (SIMM). Voordat Bedrocan het monopolie kreeg uit handen van het BMC, was het namelijk SIMM die medicinale cannabis mocht produceren voor uiterst tevreden patiënten. Maar sinds zijn vergunning is afgepakt en naar Bedrocan is gegaan, heeft James het zwaar in Nederland. Het enige wat hij nog wilt is zijn eigen wiet kweken, maar dat gaat legaal niet gebeuren op korte tijd in Nederland liet hij weten op Facebook. De oplossing zit hem nu in de terugkeer naar zijn moederland.

James Burton wil terug naar de Verenigde Staten en start een GoFundme: weinig hoop meer op legale thuisteelt in Nederland

Sinds een paar dagen is hij een GoFundme gestart, waarin hij schrijft: “Ik ben een 73-jarige oorlogsveteraan in Vietnam die 31 jaar geleden Amerika verliet. Ik wil naar huis, maar moet een huis en een auto kopen. Ik heb ook geld nodig voor de ziektekostenverzekering van mijn vrouw. Ook geld voor de vliegtickets voor ons beiden en mijn twee honden. Vanwege het spanningsverschil tussen Nederland (220) en de VS (110) heb ik alle nieuwe apparaten nodig.”

Zijn verhaal is eerder prachtig weergegeven in een reportage van Cannabis News Network een aantal jaar geleden.

Ook heb ik de eer gehad hem een aantal keer te ontmoeten en als gast te hebben op de Cannabis Industrie Podcast. Een bijzonder verhaal van een bijzondere man.

Tot dusver heeft Ben Dronkers alvast het goede voorbeeld gegeven en een donatie van 5000 euro gedaan. Niet iedereen zal een dergelijk bedrag kunnen missen, maar iedere donatie zal door James als een steuntje in de rug worden gezien.

Doneren kan via GoFundme.