Import medicinale cannabis Duitsland eerste helft van 2021 80% gestegen

Er wordt nu voldaan aan de binnenlandse vraag in Duitsland naar medicinale cannabis vanuit 17 landen over heel de wereld.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

De importhoeveelheden medicinale cannabis toppen voor medische en wetenschappelijke doeleinden zijn in Duitsland in de eerste helft van 2021 met meer dan 80% gestegen ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. In de eerste helft van 2021 werd 8.966.6 kg cannabis toppen geïmporteerd, in 2020 was dat in dezelfde periode 4946,3 kg. Dat maakte de branchevereniging Cannabiswirtschaft E.V. BvCW deze week bekend in een persbericht.

Duitsland importeert nu medicinale cannabis uit 17 landen, waaronder Nederland

Daarnaast werd in de eerste helft van 2021 980,4 kg gedroogde cannabis toppen geïmporteerd, die nodig waren voor de productie van de extracten. In dezelfde periode van vorig jaar was de hoeveelheid 820,3 kg. Dit komt overeen met een stijging van ca. 19,5%.

In totaal zijn er nu medicinale cannabisproducten geïmporteerd uit 17 landen, waarvan 9 uit Europa (7 uit de EU + Zwitserland en Noord-Macedonië). De volledige lijst van exporterende landen is eerder nog niet openbaar gemaakt. Dit is nu gebaseerd op het antwoord van de federale regering (PDF) op een verzoek van de voormalige MdB Dr. Schinenburg en de FDP-fractie.

Importvolumes medicinale cannabis eerste helft 2021 Duitsland
Importvolumes medicinale cannabis in de eerste helft van 2021 naar exporterend land. Bron: Cannabiswirtschaft E.V. BvCW

“(…)Buitenlandse cannabisproducenten profiteren hiervan, maar niet de Duitse economie(…)”

De initiatiefnemer van het kleine onderzoek, dr. Wieland Schinnenburg, voormalig lid van de Bondsdag (FDP), vertelde de BvCW: “Duitsland dekt zijn toenemende vraag naar medicinale cannabis door middel van import. Buitenlandse cannabisproducenten profiteren hiervan, maar niet de Duitse economie. Het is gewoon niet te begrijpen waarom Duitse bedrijven niet zouden deelnemen aan de lucratieve exportmarkt. In plaats van steeds afhankelijker te worden van import, hebben we meer cannabis nodig – “made in Germany”. We moeten Duitse bedrijven inschakelen voor de exportmarkt en de teelt van cannabis uitbreiden naar 100 ton per jaar.”

“(…)toont de groeiende behoefte aan medicinale cannabis in Duitsland(…)”

“De aanzienlijke toename van de invoer toont de groeiende behoefte aan medicinale cannabis in Duitsland. Van de geplande binnenlandse teelt van 2.600 kg per jaar is voor zover bekend in de eerste helft van het jaar slechts zo’n 50 kg gerealiseerd. Al met al zijn onze importeurs bijzonder verheugd over deze ontwikkeling ”, zegt BvCW-directeur Jürgen Neumeyer in het persbericht. “Steeds meer landen over de hele wereld erkennen de economische noodzaak voor het kweken van cannabis. Dat is ook toe te juichen. We moeten echter oppassen dat we het contact met de internationale gemeenschap in Duitsland niet verliezen.”

Eerder deze week maakten we bekend dat in Nederland 20.000 keer medicinale cannabis verstrekt is in de eerste helft van 2021, 9% minder dan 2020.