Prijs medicinale cannabis in apotheek verlaagt met 5% naar 5,5 euro per gram

Er is wederom een prijsverlaging van medicinale cannabis op doktersrecept, verkrijgbaar in de apotheek, door winst van het BMC.

0
medicinale cannabis LUMC chronische pijn Leids Universitair Medisch Centrum VWS jazz pharmaceuticals gw pharmaceuticals
- Advertentie -

De prijs van medicinale cannabis die verkrijgbaar is in de apotheek op doktersrecept is wederom verlaagt per 1 september 2021 maakte het BMC bekend.

Wederom prijsverlaging medicinale cannabis in apotheek door winst van het BMC

De nieuwe prijzen zijn als volgt:

Product% tetrahydrocannabinol (THC)% cannabidiol (CBD)prijs per 5 gram
Excl. BTW en receptvergoeding
Bedrobinol®circa 13,5<1€ 27,50*
Bedrocan®circa 22<1€ 27,50*
Bediol®circa 6,3circa 8€ 27,50*
Bedica®circa 14<1€ 27,50*
Bedrolite®<1circa 9€ 27,50*

Verder schrijft het BMC op haar website dat ‘de verkoopprijs per gram kan variëren als uw apotheek afwijkende hoeveelheden aflevert’ en dat ‘Bedica® is als enige product afkomstig van een indica variëteit’.

Daar voegen ze nog aan toe:

Als gevolg van aanpassingen en verbeteringen in het teelt- en analyseproces zijn de gehaltes van onze producten aangepast. Hierdoor kan het voorkomen dat er op de etiketten op de potjes andere gehaltes staan dan hier op de website en in de brochures vermeld. Wij passen alles zo snel mogelijk aan. De werking blijft onveranderd.

De verklaring voor de prijsdaling is dat het medicinale cannabis in Nederland wordt gekweekt in opdracht van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC), wat onderdeel is van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarmee bepalen zij ook de marktprijs. Prijsverlagingen komen vaker voor en worden mogelijk gemaakt door de winst die het BMC maakt met de verkoop van medicinale cannabis aan het buitenland. Met die winst kunnen ze de prijs voor patiënten in Nederland verlagen en wetenschappelijk onderzoek mee financieren.

Eerder deze week berichtten we ook al dat 20.000 keer medicinale cannabis is verstrekt in de eerste helft van 2021, 9% minder dan 2020.