€1,4 miljoen voor medicinale cannabis onderzoek epileptische aanvallen therapieresistente kinderen

Het lijkt alsof ze wakker zijn geworden op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.

Vorige week werd bekend dat het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen een subsidieronde heeft opengesteld voor onderzoek naar het effect van medicinale cannabis op de frequentie en/of ernst van epileptische aanvallen bij therapieresistente kinderen. Voor het onderzoek is maximaal 1,4 miljoen euro beschikbaar over vier jaar.

Een gedeelte van die 1,4 miljoen euro moet worden ingezet om de kosten van het vervaardigen van het gestandaardiseerde onderzoeksproduct conform de daarvoor geldende (kwaliteits)normen te dekken. Hiervoor dient een gespecificeerde offerte van een daartoe bevoegde partij te worden bijgevoegd bij de begroting, valt te lezen op de website.

Randvoorwaarden

Het te onderzoeken product wordt vervaardigd op basis van de grondstof die geleverd wordt door het Bureau Medicinale Cannabis (BMC). Dit betreft gedroogde bloemen (al dan niet in gegranuleerde vorm) die in verschillende variëteiten beschikbaar zijn met bekende hoeveelheden van de werkzame stoffen THC en CBD. De volgende eisen zijn van toepassing:

  • De levering van de grondstof(fen) en de daarmee gepaard gaande kosten stemt u tijdig nader af met het BMC. De uitkomsten van deze afstemming staan reeds vermeld in uw subsidieaanvraag.
  • De bereiding van het te onderzoeken product wordt uitgevoerd door een daartoe bevoegde in Nederland gevestigde partij.
  • Om onderzoek met cannabis te kunnen uitvoeren beschikt u over een opiumontheffing.

Tot dinsdag 28 september, 14.00, kunnen geïnteresseerden hun aanvraag indienen.

Ierse Ministerie van Volksgezondheid koopt cannabisolie in bij apotheek in Den Haag

Het zou mij niet verbazen als het enigszins heeft te maken met het nieuws van het Ierse Volksgezondheid Ministerie dat cannabisolie gemaakt van Bedrocan wiet inkoopt bij Transvaal apotheek in Den Haag, voor onder andere de dochter van Vera Twomey met Dravet Syndrome. Twomey’s dochter is zo’n therapieresistent kind dat haar leven heeft te danken aan cannabis.

BronZonMw

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

225VolgersVind ik leuk
656VolgersVolgen
514VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

184 ARTIKELEN0 REACTIES
25 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES