Ierse Volksgezondheid Ministerie koopt Bedrocan olie in bij Transvaal apotheek in Den Haag

Het Ministerie van Volksgezondheid van Ierland koopt nu direct de cannabis olie in gemaakt van Bedrocan wiet door Transvaal apotheek.

0
ierland medicincale cannabis olie bedrocan transvaal apotheek vera twomey
- Advertentie -

Het kan raar lopen. Zo raar dat het Ministerie van Volksgezondheid van Ierland nu direct de cannabis olie gemaakt van Bedrocan wiet inkoopt bij de maker van de olie in Den Haag, Transvaal apotheek, voor onder andere de dochter van Vera Twomey met Dravet Syndrome.

Vera Twomey’s strijdt om de medicinale cannabis olie voor haar dochter Ava eindelijk voorbij

Volgens Twomey zouden meer patiënten op deze manier nu hun olie krijgen vergoed zei ze tegen Newstalk: “Sommige mensen zullen eronder vallen – er zijn anderen die niet aan de kwalificatievoorwaarden voldoen. Hun situatie moet nog worden aangepakt. Maar na gisteren met [minister Donnelly] te hebben gesproken, is hij erg geïnteresseerd in het onderwerp medicinale cannabis – ik denk dat hij echt de meest vooruitstrevende minister is die ik heb behandeld met betrekking tot deze kwestie.”

“Ik kan niets anders doen dan iedereen bedanken die ons in deze moeilijke tijd heeft gesteund. We waarderen elk bericht, telefoontje en commentaar meer dan ik kan zeggen. Heel erg bedankt,” liet ze weten volgens de Irish Times.

Eerder vergoedde het ministerie de olie ook al, maar moesten de patiënten eerst zelf een voorschot betalen wat ze daarna wel terug kregen van het ministerie. In het geval van Twomey’s dochter Ava, ging dat om de niet misselijke bedragen van rond de €9,500 per drie maanden.

Het verhaal van Vera Twomey en haar dochter Eva werd in 2016 ook behandelt in een reportage van Cannabis News Network, die hieronder is te zien.

Inmiddels gaat het ze dus voor de wind. Eerder moest ze zelf nog naar Nederland komen om de paar maanden om hier bij Transvaal Apotheek in Den Haag de olie te kopen die ze daarna illegaal terug naar Ierland nam. Zonder zou haar dochter geen kwaliteit van leven hebben, of überhaupt nog leven.