DutchCanGrow, Legale Cannabis Coalitie, niet door in wietproef loting (plek 18)

DutchCanGrow is geëindigd op de achtste positie op de wachtlijst, dus lot 18, zo laat Village Farms weten in een persbericht.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Village Farms International, het Canadese bedrijf wat voor 16% aandelen kocht in DutchCanGrow (ook wel bekend als de Legale Cannabis Coalitie), kondigde aan in een persbericht dat als resultaat van de wietproef loting, het niet een van de tien licenties voor een legale cannabis kwekerij heeft gekregen in het experiment gesloten coffeeshopketen.

DutchCanGrow is geëindigd op de achtste positie op de wachtlijst, dus lot 18, zo laat Village Farms weten in het persbericht. De aanvragers die werden getrokken in de één tot tien posities om mogelijk een van de tien beschikbare licenties te ontvangen, zullen worden onderworpen aan een grondige beoordeling volgens de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (beter bekend als “BIBOB”), die naar verwachting binnen acht tot twaalf weken zal zijn voltooid.

Reactie CEO Village Farms International, Michael DeGiglio

“We zijn buitengewoon trots dat DutchCanGrow een van de slechts 40 kandidaten was op een totaal van bijna 150 die zelfs in aanmerking kwamen voor een productielicentie, en we wachten op de uitkomst van de rigoureuze en uitgebreide beoordeling van de eerste tien kandidaten die in de loterij zijn getrokken,” zei Michael DeGiglio in het persbericht, CEO, Village Farms International. “Village Farms heeft dit proces ondernomen in de wetenschap dat de licenties zouden worden toegekend op basis van verdienste en niet op basis van een willekeurige trekking. We geloven dat we een belangrijke bijdrage zouden leveren aan het succes van de Wet Experiment Gesloten Coffeeshopketen, door veilige, legaal gekweekte cannabis van topkwaliteit te leveren in Nederland.”

Village Farms is een van de zes gelijkwaardige aandeelhouders van DutchCanGrow die elk iets minder dan 16% bezitten, terwijl een zevende aandeelhouder 5% bezit.

Toch geen succes voor DutchCanGrow / Legale Cannabis Coalitie

Het nieuws zal als een mokerslag zijn binnengekomen voor de Legale Cannabis Coalitie, die al lang bezig was met de aanvraag en bestond uit een enorme hoeveelheid aan voornamelijk Nederlandse bedrijven.