Canadese Village Farms $VFF koopt aandeel in wietproef kandidaat DutchCanGrow

Village Farms is de eerste Canadese cannabis producent die naar buiten komt met zijn interesse in wietproef deelname door te investeren in DutchCanGrow, een wietproef kandidaat.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Village Farms International, Inc. (NASDAQ:VFF) kondigde gisteren aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met DutchCanGrow BV. een in Nederland gevestigde cannabisonderneming die kandidaat is voor de wietproef. Village Farms wordt een van de zes gelijke aandeelhouders in DutchCanGrow die elk iets minder dan 16% bezitten, met een zevende aandeelhouder die 5% bezit. DutchCanGrow wil een van de 10 kwekers worden in de wietproef.

Over DutchCanGrow

Als DutchCanGrow later dit jaar een vergunning ontvangt van de Nederlandse overheid, is het van plan een gespecialiseerde cannabiskasfaciliteit in Nederland te bouwen en te exploiteren en een verscheidenheid aan veilige, hoogwaardige cannabisproducten te ontwikkelen, produceren en op de markt te brengen laat het persbericht weten.

Wanneer we het adres intikken in Google Maps en streetview gebruiken, doemt een enorm kassencomplex op

Wanneer we DutchCanGrow eens intikken op de website van de Kamer van Koophandel, komen we uit in Berkel en Rodenrijs. Wanneer we het adres intikken in Google Maps en streetview gebruiken, doemt een enorm kassencomplex op.

Village Farms DutchCanGrow

Michael DeGiglio, CEO Village Farms, over de investering in DutchCanGrow

“Onze investering in DutchCanGrow is een gedenkwaardige eerste stap in het benutten van alles wat Village Farms in Canada heeft bereikt om een ​​leider te worden in de snelgroeiende internationale cannabisindustrie”, aldus Michael DeGiglio, CEO, Village Farms International. “DutchCanGrow is een uitgelezen kans voor Village Farms en biedt niet alleen potentiële toegang tot de allereerste legale recreatieve cannabismarkt in Europa met de mogelijkheid van aanzienlijke uitbreiding binnen Nederland zelf, maar ook als springplank naar toekomstige legale cannabismogelijkheden in andere markten in Europa en over de hele wereld.”

Dhr. DeGiglio voegde toe: “We zijn erg trots dat we door DutchCanGrow zijn geselecteerd uit een aantal bekende Canadese LP’s die strijden om deze unieke en opwindende kans. De eigen wortels van Village Farms als een van de grootste en meest succesvolle telers van kasproducten gaan terug naar Nederland. Een aantal van onze meest ervaren mensen zijn Nederlandse telers van meerdere generaties die de diepe culturele knowhow van Nederland met zich meebrachten naar Village Farms. Tot op de dag van vandaag hebben we sterke, duurzame relaties met de Nederlandse groeiende gemeenschap, en we zijn trots om nu de specifieke expertise te delen die we hebben opgedaan door Pure Sunfarms uit te bouwen tot de beste cannabisleverancier van Canada. We kijken ernaar uit om samen te werken met deze ongelooflijke groep partners bij DutchCanGrow, die geweldige expertise samenbrengt over een reeks van disciplines die cruciaal zijn voor het succes van deze onderneming. ”

Peter Tas, directeur DutchCanGrow over de investering van Village Farms

“DutchCanGrow heeft de visie om de belangrijkste kweker, ontwikkelaar en producent van legaal geteelde cannabis van topkwaliteit in Nederland te worden”, zegt Peter Tas, directeur van DutchCanGrow. “Het was ons doel om deze kans te benaderen om samen te werken met een uitstekend bedrijf met specifieke ervaring en succes op de Canadese legale markt voor recreatieve cannabis. We hebben met een aantal potentiële partners gesproken, waaronder verschillende grote Canadese LP’s, over deze mogelijkheid. Village Farms kwam naar voren als de duidelijke keuze, nadat we Pure Sunfarms al hadden ingebouwd in wat naar onze mening een van de beste allround cannabiskwekers en leveranciers in Canada is. De expertise van Village Farms op het gebied van planning en ontwikkeling van faciliteiten, goedkope teelt van broeikasgassen en operationele efficiëntie zal van onschatbare waarde zijn voor ons streven naar deze belangrijke kans. ”

“Het was ons doel om deze kans te benaderen om samen te werken met een uitstekend bedrijf met specifieke ervaring en succes op de Canadese legale markt voor recreatieve cannabis”

In ruil voor haar eigendomspositie in DutchCanGrow, zal Village Farms haar bewezen ervaring en capaciteiten inbrengen met betrekking tot onder meer de ontwikkeling van bedrijfsmodellen, algemene projectactiviteiten, teelt, operaties na de oogst, overheidsrelaties en regelgeving en financiën, evenals de minimale cash investering.