3 beursgenoteerde Canadese bedrijven die kunnen meedingen naar wietproef

Ook buitenlandse bedrijven zijn geïnteresseerd in wietproef deelname. De meest serieuze interesse komt uit Canada, dat cannabis legaliseerde in 2018.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Nu de wietproef aanmelding van start is gegaan sinds 1 juli, kunnen geïnteresseerd zich aanmelden tot en met 28 juli. Maar behalve dat er interesse is vanuit Nederland, zijn ook buitenlandse bedrijven geïnteresseerd. De meest serieuze interesse komt uit Canada, dat cannabis legaliseerde in 2018 en dat beursgenoteerde bedrijven heeft. Deze producenten zitten in Canada, maar zitten ook deels in andere landen.

Lees ook: Canadese Village Farms $VFF koopt aandeel in wietproef kandidaat DutchCanGrow

3 beursgenoteerde cannabis bedrijven ingeschreven in Nederland

Toen ik de de rijksoverheid pagina Hoe kan ik als teler een vergunning aanvragen om mee te doen aan het wietexperiment? zat te bekijken, viel me dit puntje op:

  • Uw bedrijf is in Nederland gevestigd.

Dat lijkt een klein puntje waar je zo overheen leest. Maar dat bracht mij op het idee om de bedrijfsnamen van de beursgenoteerde (NASDAQ en NYSE) Canadese bedrijven eens in te voeren op de website van de Kamer van Koophandel.

Niet tot mijn verbazing, kwamen daar de volgende 3 namen uit. Van deze bedrijven kan je een wietproef aanmelding verwachten.

Canopy Growth Corp (NYSE:CGC)

Canopy Growth is door marktkapitalisatie het grootste cannabis bedrijf ter wereld. Het is ook een van de grootste in termen van gefinancierde productiecapaciteit, met meer dan 500.000 kg. Het bedrijf is snel bezig met het uitbreiden van de vergunde kweekruimte. Het begon het jaar met ongeveer 800.000 vierkante voet, maar onlangs heeft het een licentie platform van 4,3 miljoen voet bereikt. Over het algemeen heeft Canopy een productieplatform van 5,6 miljoen voet, waarvan nu 75 procent een licentie heeft.

Canopy Growth in het nieuws:

Cronos Group Inc. (NASDAQ:CRON)

Gevestigd in Canada, Cronos is een verticaal geïntegreerd cannabis bedrijf met als kernactiviteit medicinale cannabis, maar het is ook betrokken bij de recreatieve markt na de volledige legalisatie van wiet in Canada. Net als zijn collega’s heeft Cronos zijn productiecapaciteit opgevoerd en verwacht begin 2019 meer dan 47.000 kilo te groeien. Daarnaast bezit Cronos Peace Naturals en Original BC, die een vergunning hebben om medische cannabis te kweken en te verkopen in Ontario en British Columbia.

GW Pharmaceuticals PLC (NASDAQ:GWPH)

Onder de farmaceutische bedrijven komt het Britse GW Pharmaceutical het dichtst in de buurt van een puur cannabis bedrijf. Maar van alle 3 reeds genoemde bedrijven, schat ik de kans dat GW instapt het kleinst.

GW richt zich op het ontwikkelen van op cannabis gebaseerde medicijnen. Het Sativex-medicijn, voor de behandeling van multiple sclerose, was het allereerste natuurlijke derivaat van cannabisplanten dat in elk land door regelgevers werd goedgekeurd en in 2010 in het VK werd goedgekeurd. Eerder dit jaar werd Epidiolex, voor de behandeling van epilepsie, de eerste van cannabis afgeleide drug om FDA-goedkeuring in te pakken.