Canopy Growth CEO: Cannabis legaal in VS in 2022

De nieuwe CEO van Canopy Growth, David Klein, gelooft dat die dag binnenkort komt.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Het enige dat de cannabis aandelen snel kan doen stijgen, is de federale legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten. Dat kan wel eens sneller zijn dan gedacht zegt de Canopy Growth CEO David Klein.

Profiteren van de lucratieve Amerikaanse cannabis markt

Als en wanneer dat gebeurt, is het niet alleen mogelijk voor cannabisbedrijven om hun producten legaal over de staatsgrenzen te verplaatsen, maar het kan ook leiden tot een golf van fusies en overnames. Canadese bedrijven zoals Canopy Growth (NYSE:CGC) willen vooral profiteren van de lucratieve Amerikaanse cannabis markt. Vorig jaar sloot het bedrijf een voorlopige overeenkomst om de multistate cannabismaatschappij Acreage Holdings voor 3,4 miljard dollar te kopen, maar pas nadat cannabis legaal is geworden in de Verenigde Staten.

Hij zegt dat het al in 2022 kan gebeuren en dat het niet zal afhangen van wie in november tot president wordt gekozen

Wanneer dat gebeurt, is op dit moment een gok. Maar de nieuwe CEO van Canopy Growth, David Klein, gelooft dat die dag binnenkort komt. Hij zegt dat het al in 2022 kan gebeuren en dat het niet zal afhangen van wie in november tot president wordt gekozen.

Waarom hij denkt dat het snel zal gebeuren

Klein is van mening dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de federale regering cannabis legaliseert. In een interview met Yahoo! Finance Canada, Klein zei:

”Elke staat die cannabis als legaal product toevoegt, zet de federale overheid wat meer onder druk om geen criminelen te maken van mensen die legitieme bedrijven runnen.’

Wel gaf hij toe dat het ook tot 2025 kan duren voordat legalisatie plaatsvindt.

Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat er 4 Amerikaanse staten cannabis gaan legaliseren in november.