4 Amerikaanse staten die cannabis gaan legaliseren in november

In november zijn er weer verkiezingen in de Verenigde Staten. De grootste kanshebbers behandelen we in dit artikel: New Jersey, Arizona, Mississippi en South Dakota.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis

In november zijn er weer verkiezingen in de Verenigde Staten. Niet alleen voor de presidentsverkiezingen, maar ook via een referendum in verschillende staten. De grootste kanshebbers behandelen we in dit artikel: New Jersey, Arizona, Mississippi en South Dakota.

New Jersey

New Jersey heeft de meeste kans van slagen volgens de experts. In december stemden de twee wetgevende huizen van New Jersey zeer resoluut voor een grondwetswijziging op het stembiljet van november dat recreatieve cannabis zou legaliseren. Net als in de andere staten om de recreatieve consumptie en verkoop van wiet voor volwassenen te hebben goedgekeurd, zouden volwassenen van 21 jaar en ouder cannabis mogen kopen en zou er op alle verkopen een accijns worden geheven.

New Jersey heeft de meeste kans van slagen volgens de experts

Volgens een opiniepeiling van de Monmouth University die in april is gepubliceerd, is 61% van de kiezers in New Jersey voorstander van de legalisering van cannabis voor volwassenen, wat erop lijkt te duiden dat er een overwinning op handen is tijdens de verkiezingsdag.

Natuurlijk zal Curaleaf (OTC:CURLF) daar erg blij mee zijn. Curaleaf heeft al een aanwezigheid in de medicinale cannabis industrie in de Garden State, en het zal waarschijnlijk zijn diepe zakken gebruiken om een ​​aanzienlijk grotere aanwezigheid op te bouwen in wat een staat zou kunnen worden die in staat is tot een jaarlijkse cannabis verkoop van meer dan $1 miljard. Geen van de Amerikaanse bedrijven die in meerdere staten actief zijn, heeft momenteel meer cannabis winkels dan Curaleaf.

Arizona

Hoewel Arizona momenteel vijf afzonderlijke cannabis referendums in overweging heeft genomen, lijkt het toch te gaan lukken.

De geschiedenis heeft aangetoond dat wanneer legalisatie-initiatieven voor de tweede keer op een stembus eindigen na een eerste nederlaag, ze slagen

Waarom Arizona? In 2016 was het de enige van de negen staten waarvan het initiatief / amendement voor medische of recreatieve cannabis niet doorging. Proposition 205 van Arizona kwam erg dichtbij, met in totaal bijna 48% van de stemmen voor de maatregel. De geschiedenis heeft aangetoond dat wanneer legalisatie-initiatieven voor de tweede keer op een stembus eindigen na een eerste nederlaag, ze slagen. Dit is wat er het afgelopen decennium in zowel Californië als Oregon is gebeurd.

Op basis van een nieuwe peiling die deze week door Marijuana Moment werd benadrukt, geeft maar liefst 65% van de waarschijnlijke kiezers in Arizona de voorkeur aan legalisatie voor volwassenen, wat aanzienlijk hoger is dan de 54% steun die vorig jaar werd verkregen ten gunste van legalisatie.

Hoewel het de laatste tijd moeilijk was, zou Harvest Health & Recreation (OTC:HRVS.F) absoluut het idee van recreatieve legalisatie in de hele Grand Canyon State verwelkomen. Harvest Health is het meest aanwezig bij multistate operators in Arizona en heeft de uitbreidingsactiviteiten in de afgelopen maanden afgebouwd om kapitaal te besparen, waardoor het waarschijnlijk nog meer reden heeft om zich op zijn thuismarkt te concentreren.

Mississippi

Ondanks dat het een historisch conservatieve staat is – conservatieven zijn minder geneigd de legalisatie van cannabis in welke vorm dan ook te steunen – lijkt Mississippi een goede kans te maken om zich bij de andere 33 staten aan te sluiten om medicinale cannabis te legaliseren.

De kiezers in Mississippi krijgen in november twee vragen te zien als ze naar de stembus gaan. De eerste vraagt ​​om hun stem (via een omweg) over de vraag of medicinale cannabis in hun staat moet worden gelegaliseerd. Als ze akkoord gaan met legalisatie, moeten ze kiezen tussen Initiative 65 en Initiative 65A. Initiative 65 maakt een soepeler gebruik van medicinale cannabis mogelijk door patiënten met meer dan 20 kwalificerende voorwaarden. Ondertussen zou Initiative 65A het roken van medische wiet alleen beschikbaar maken voor terminaal zieke patiënten en het medisch toezicht op patiënten die cannabis gebruiken drastisch vergroten.

67% van de respondenten voorstander was van het idee om de toegang tot medicinale cannabis te legaliseren

Uit een onderzoek dat eerder dit jaar werd uitgevoerd door Millsaps College en Chism Strategies, bleek dat 67% van de respondenten voorstander was van het idee om de toegang tot medicinale cannabis te legaliseren, terwijl slechts 24% tegen was.

South Dakota

Ten slotte lijkt de staat South Dakota echt een goede kans te hebben om cannabis in een of andere vorm te legaliseren. Dat komt omdat South Dakota de eerste staat is die tegelijkertijd een maatregel voor medicinale cannabis en een recreatief initiatief voor de kiezers stelt. Momenteel is cannabis in de hele staat illegaal.

Als eerste in constitutioneel amendement A, dat recreatieve cannabis zou legaliseren, en de wetgever van de staat zou verplichten om uiterlijk 1 april 2022 wetten aan te nemen die het gebruik van medische wiet en hennep voorzien. De andere mogelijkheid is maatregel 26, die de oprichting van een medicinaal cannabis programma in South Dakota voor patiënten met kwalificerende invaliderende aandoeningen.

Zelfs in traditioneel conservatieve staten weegt de voorkeur meestal op tegen de oppositie

Hoewel het onduidelijk is of South Dakota genoeg steun zou hebben om van volledig illegaal naar recreatief te gaan​​ (cannabis onderzoeken in South Dakota zijn moeilijk te verkrijgen), staan ​​de cijfers aan de kant van medicinale gebruikers. Landelijk steunen ongeveer 9 op de 10 Amerikanen het idee van legale toegang tot medicinale cannabis producten. Zelfs in traditioneel conservatieve staten weegt de voorkeur meestal op tegen de oppositie. Dit maakt het vrij waarschijnlijk dat maatregel 26 op verkiezingsdag met gemak doorgaat.