Thailand haalt cannabis van lijst 5 verboden middelen

Daarmee worden meer medicinale toepassingen mogelijk.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Het was ons ontgaan, maar afgelopen 27 november haalde Thailand cannabis van lijst 5 van de verboden middelen. Daarmee worden meer medicinale toepassingen mogelijk, laat de Bangkok Herald weten.

Thailand schrapt cannabis van lijst 5 van de verboden middelen

Tijdens een persconferentie maakte de Volksgezondheid secretaris Kiarttiphum Wongjit bekend dat ze hadden besloten bladeren, stengels en wortels van cannabis van lijst 5 van de verboden middelen te halen. Daarbij merkte de secretaris wel op dat alleen overheidsinstanties en gemeenschapsbedrijven die verbonden zijn met overheidsinstanties cannabis kunnen telen en toestemming moeten vragen aan de Thaise Food & Drug Administration (FDA).

Hennep zal worden gepromoot als nieuw gewas

Waar het eigenlijk voor bedoeld zou zijn is om de weg voor medicinale doeleinden vrij te maken, maar ook vooral de textiel, cosmetische en farmaceutische kant van de cannabisindustrie. Hennep zal worden gepromoot als nieuw gewas voor de markt.

Na het besluit van het bestuur zal de FDA het ontwerp van de ministeriële regeling ter ondertekening aan de minister van Volksgezondheid voorstellen en zal het in de Koninklijke Staatscourant worden gepubliceerd om in werking te treden.

Het ontwerp van de ministeriële regeling bepaald dat cannabis planten die mogen worden gekweekt, niet meer worden beschouwd als verdovende middelen op lijst 5.

Koersverandering

In een relatief korte periode, is Thailand volledig omgeslagen. Aanvankelijk wilde ze ook helemaal niet meedoen met de Single Conventions in de VN, vanwege de rijke geschiedenis van het gebruik van opium. Dat deden ze pas nadat de Verenigde Staten dreigde met een boycot.

In een relatief korte periode, is Thailand volledig omgeslagen

Inmiddels verkopen ze ook al medicinale cannabis olie in apotheken. Het proces duurde maar een half uurtje voordat de journaliste van Al Jazeera het product in haar handen had.

En dat is nogal wat anders dan het jaar waarin Johan van Laarhoven werd opgepakt.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES