NBA gaat in seizoen 2020-2021 niet drugs testen op cannabis

Insiders vermoeden dat de versoepelde regels ten op zichte van cannabis daarnaast zullen worden doorgezet.

0
NBA gary payton cannabis canada
- Advertentie -

De NBA breidt haar beleid uit om spelers niet meer willekeurig te testen op cannabis voor het seizoen 2020-2021 te midden van corona crisis. Insiders vermoeden dat de versoepelde regels ten op zichte van cannabis daarnaast zullen worden doorgezet.

NBA gaat niet op cannabis checken in seizoen 2020-2021 door corona crisis

Het testen op cannabis werd eerder dit jaar voor het eerst opgeschort toen spelers hun seizoen afsloten in de zogenaamde “bubble” -arena in Orlando. Maar zoals voor het eerst gemeld door freelance journalist Ben Dowsett op donderdag, zijn de competitie en de spelersvakbond overeengekomen dat beleid te handhaven, in ieder geval voor het volgende seizoen.

“Vanwege de ongebruikelijke omstandigheden in verband met de pandemie, zijn we met de NBPA overeengekomen om willekeurige tests op cannabis voor het seizoen 2020-2021 op te schorten en ons willekeurige testprogramma te richten op prestatieverhogende producten en drugsmisbruik”, zei een NBA-woordvoerder.

Later was er daarnaast deze week een grote overwinning in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse Huise van Afgevaardigden (Congress) stemde voor het eerst in de geschiedenis in met de More Act die cannabis zou legaliseren. Niet dat cannabis nu ineens legaal is in de VS, daarvoor zal het eerst langs de Senaat moeten gaan en langs de president.

De More Act, maar ook de vele cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen en eerdere cannabis legalisatie overwinningen, doen aantonen hoe achterhaald het beleid van de NBA is. Het is ook niet zo dat cannabis echt als doping kan worden gezien. Maar het is voor vele sporters, niet alleen in de NBA, een middel wat helpt bij het herstellen. Het onthouden van mensen om zich beter te herstellen, gaat tegen alle logica in.