Amerikaanse Congres stemt in met historische ‘MORE Act’ cannabis legalisatie wet

Het Amerikaanse Congres heeft voor het eerst in de geschiedenis voor een wet gestemd om cannabis te legaliseren.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Het Amerikaanse Congres heeft voor het eerst in de geschiedenis voor een cannabis legalisatie wet gestemd, ook wel bekend als de MORE Act.

De Democraten wilden hiermee doorpakken na de cannabis legalisatie overwinningen tijdens de Amerikaanse verkiezingen en de verkozen Democratische president van Amerika Joe Biden. Dat is gelukt.

Lees ook:

Stemmen werd uitgesteld tot na de verkiezingen. Een gouden greep?

In september liet de Democratische partij weten dat ze de wet pas zouden voordragen na de afgelopen verkiezingen.

Nu moet de Senaat over het wetsvoorstel stemmen na 20 januari. Mocht ook die voor stemmen, misschien met een Republikein uit een staat waar cannabis is gelegaliseerd, dan zal de nieuwe president Joe Biden de wet alleen nog moeten ondertekenen waarna cannabis eindelijk federaal gelegaliseerd is in Amerika.

Het is de eerste keer dat het Amerikaanse Congres instemt om cannabis uit de verboden middelen classificatie te verwijderen. Sinds de goedkeuring van de Controlled Substances Act van 1970, die cannabis in dezelfde categorie plaatste als heroïne als een door Schedule I gereguleerde stof, is dat niet meer voorgekomen.

DE WET ZOU OOK EEN AANTAL ANDERE BELANGRIJKE WIJZIGINGEN IN HET FEDERALE BELEID AANBRENGEN

De wet zou ook een aantal andere belangrijke wijzigingen in het federale beleid aanbrengen. Het staat artsen die zijn aangesloten bij de Veterans Administration bijvoorbeeld voor het eerst toe om medicinale cannabis aanbevelingen te doen aan gekwalificeerde veteranen die in legale staten wonen, en het stimuleert staten om door te gaan met beleid dat een einde maakt aan het stigma en de gemiste kansen van degenen met eerdere veroordelingen op laag niveau over cannabis. Indien goedgekeurd, stelt de MORE Act de Small Business Administration ook in staat om ondernemers en bedrijven te ondersteunen om voeten aan de grond te krijgen in de cannabisindustrie.

En gaat Amerika, ooit de War On Drugs begonnen en lang fervent aanjager daarvan, dan volgt de rest van de wereld.