Amerikaanse verkiezingen: Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota legaliseren cannabis

Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota legaliseren cannabis waarmee het totaal op 15 staten plus D.C. komt in de VS.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -

Er zijn 4 staten bij gekomen bij de 11 staten (plus D.C.) die cannabis al hebben gelegaliseerd: Arizona, Montana, New Jersey en South Dakota bij zijn gekomen. In dit artikel bespreken we ze alle 4.

Lees ook: Wat betekent de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden voor cannabis legalisatie?

New Jersey

In december stemden de twee wetgevende huizen van New Jersey zeer resoluut voor een grondwetswijziging op het stembiljet van november dat recreatieve cannabis zou legaliseren. Net als in de andere staten om de recreatieve consumptie en verkoop van wiet voor volwassenen te hebben goedgekeurd, zouden volwassenen van 21 jaar en ouder cannabis mogen kopen en zou er op alle verkopen een accijns worden geheven.

NEW JERSEY HEEFT DE MEESTE KANS VAN SLAGEN VOLGENS DE EXPERTS

Phil Murphy, de Democratische gouverneur van New Jersey, gaf meerdere keren aan dat cannabis legalisatie een goed idee is voor het economisch herstel wat nodig is na de corona crisis.

Arizona

In 2016 was het de enige van de negen staten waarvan het initiatief / amendement voor medische of recreatieve cannabis niet doorging. Proposition 205 van Arizona kwam erg dichtbij, met in totaal bijna 48% van de stemmen voor de maatregel. De geschiedenis heeft aangetoond dat wanneer legalisatie-initiatieven voor de tweede keer op een stembus eindigen na een eerste nederlaag, ze slagen. Dit is wat er het afgelopen decennium in zowel Californië als Oregon is gebeurd.

South Dakota

South Dakota is de eerste staat die tegelijkertijd een maatregel voor medicinale cannabis en een recreatief initiatief voor de kiezers stelde.

SOUTH DAKOTA IS DE EERSTE STAAT DIE TEGELIJKERTIJD EEN MAATREGEL VOOR MEDICINALE CANNABIS EN EEN RECREATIEF INITIATIEF VOOR DE KIEZERS STELT

Als eerste was er constitutioneel amendement A, dat recreatieve cannabis zou legaliseren, en de wetgever van de staat zou verplichten om uiterlijk 1 april 2022 wetten aan te nemen die het gebruik van medische wiet en hennep voorzien.

De andere mogelijkheid was maatregel 26, die de oprichting van een medicinaal cannabis programma in South Dakota voor patiënten met kwalificerende invaliderende aandoeningen.

Beiden zijn aangenomen.

Montana

Er waren in Montana twee initiatieven, 190 en 118.

I-190 EN CI-118 ZIJN GEEN TEGENGESTELDE OF CONCURRERENDE INITIATIEVEN

Initiatief 190 van Montana zou cannabis legaliseren en “een regelgevingskader voor de teelt en verkoop vaststellen” en het belasten met een tarief van 20%. Initiatief 118 (CI-118) van Montana stelt de wettelijke leeftijd voor het kopen, consumeren of bezitten van cannabis op 21. I-190 en CI-118 zijn geen tegengestelde of concurrerende initiatieven. Ze werken samen.

Amendement 118 is een noodzakelijke partner van initiatief 190. I-190 legaliseert de aankoop van cannabis voor alle volwassenen, maar de grondwet van Montana definieert “volwassene” als een individu van 18 jaar of ouder. Om de staatsregelgevers een wettelijke minimumleeftijd van 21 jaar voor cannabis te laten vaststellen, zou CI-118 de vaststelling van een wettelijke koopleeftijd door de staatswetgever of via een kiezersinitiatief toestaan.

Beiden zijn aangenomen.

Cannabis legalisatie grote winnaar tijdens Amerikaanse verkiezingen

Dat maakt dat in totaal er nu 15 staten plus D.C. zijn die cannabis hebben gelegaliseerd. Daar bovenop legaliseerde het conservatieve Mississippi medicinale cannabis. Daarmee is de druk op de federale overheid verder opgevoerd om ook federaal het beleid aan te passen.